#Dit is Belgisch#Nieuws

Jong, speels en Belgisch: dit is House Raccoon

Een romantisch en creatief duo gekend voor zijn ludieke designs die in je interieur kruipen!
Geplaatst op  
Jong, speels en Belgisch: dit is House Raccoon © House Raccoon

Een match made in heaven met de spitsvondigheid van een wasbeer: maak kennis met Anneleen en Nathan van House Raccoon, het designduo bekend van zijn duurzame interieuritems in vrolijke pastelkleuren. Zij levert de inspiratie aan, hij zorgt voor de naadloze techniek. Samen vormen ze een op en top Belgisch designmerk dat je zeker moet verkennen! Actief Wonen ging op bezoek in hun atelier voor een inspirerende one-on-one. 

Hoe is House Raccoon ontstaan?

Anneleen: Nathan en ik hebben altijd de droom gekoesterd om iets op eigen houtje te doen. We komen zelf niet uit het designmilieu, maar delen wel een passie voor interieur én natuur. Ondanks onze goedbetaalde jobs, kriebelde het om onze creativiteit en werklust in een eigen project te kanaliseren.

Wat is de filosofie achter jullie merk?

Nathan: Onze verrassende achtergronden als handelsingenieur en apotheker (Anneleen, nvdr) liggen aan de basis van onze no­nonsenseaanpak wat betreft het design en de branding van ons merk.

Anneleen: Eén van de kernwaarden van ons merk is respect voor de natuur. We vinden het oprecht belangrijk om iets goeds te doen bij elke verkoop. Sinds kort werken we samen met BOS+, een Belgische milieuorganisatie die een boom plant, telkens als iemand een product van ons koopt. Verder kun je me vaak op de fiets met postpakketten spotten, maar we zijn geen heiligen. We rijden ook weleens met de auto (lacht).

© House Raccoon

Vanwaar komt de naam?

Nathan: Wij vonden House Raccoon een grappige naam, het benadrukt een beetje het speelse en gezellige karakter van ons label, wat je ook terugziet in de vormen. We doopten het tot ‘playful and smart design’.

Hoe gebeurt de rolverdeling?

Anneleen: We proberen elkaar zoveel mogelijk te inspireren in het creatieproces. Ik ben eerder het grafische brein en experimenteer veel met 3d-­ontwerpen. Nathan is verantwoordelijk voor het technische: van het ontwerpen van de mallen, de materiaalmixen, de 3d-­prints enzovoort. Hij maakt de items, ik maak het merk.

© House Raccoon

Wat zijn jullie lievelingsmaterialen?

Nathan: Voorlopig werken we vooral met gietbare materialen zoals beton en Jesmonite, vanwege hun flexibele aard. Maar gaandeweg willen we nog meer een eigen stijl ontwikkelen, experimenteren met nieuwe materialen, en zien hoe ver je kunt gaan op vlak van productie in België. Dat laatste blijft onze ambitie: producten van eigen bodem kunnen leveren.

© House Raccoon

Wat mogen we in 2019 van House Raccoon verwachten?

Anneleen: Sinds onze start in oktober 2017 zijn we van een piepkleine garage naar een deftig atelier van de vzw Mivas, een sociale werkplaats, geëvolueerd. In 2019 willen we een extra plek creëren waar mensen kunnen ontspannen en inspiratie opdoen. Een soort van toonzaal of winkel met live workshops, waar onze klanten een item ‘on demand’ kunnen laten ontwerpen, en het twee uur later komen ophalen. De input van klanten nemen we heel erg ter harte trouwens.’ Nathan: ‘We zijn continu op zoek naar vernieuwing. Onze verpakkingen dit jaar nog ecologischer maken, dat zou mooi zijn.

Website: www.houseraccoon.com

Dit interesseert je wellicht ook: 

How to: gewaxt beton gebruiken in de badkamer

Luxe voor een prikje: 25 items voor minder dan 100 euro

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.