#Dit is Belgisch

Maak kennis met Studio Assorti: vrolijke patronen voor een fleurig interieur

Een Belgisch interieur en lifestyle label met een liefde voor natuur en een geassorteerde collectie met handgemaakte prints.
Geplaatst op  
Maak kennis met Studio Assorti: vrolijke patronen voor een fleurig interieur © Studio Assorti

Warme kleuren, fleurige patronen en een vrolijke knipoog naar de natuur. Dat is het Belgische interieur en lifestyle label Studio Assorti. De naam zegt het zelf: het assortiment is zo op elkaar afgestemd dat je kussenhoezen, tafelkleden, behangpapier en zelfs papierwaren op elkaar kan afstemmen. Een mooi geheel om mee te spelen en experimenteren binnen je interieur.

Fleurige illustraties

Joke Seys is de creatieveling achter het label. Met een achtergrond in kunstonderwijs en interieurvormgeving, ontwerpt ze zelf de prints met handgetekende en geschilderde illustraties. “Creatief ondernemen is altijd mijn grote droom geweest. De prints van Studio Assorti worden dan ook met hart en ziel ontworpen”, legt Joke uit.

Joke Seys, de creatieveling achter Studio Assorti. © Studio Assorti

Daarvoor haalt ze inspiratie uit alledaagse dingen zoals de natuur en haar eigen tuin: “Voor de print ‘Flowers in Bloom’ haalde ik inspiratie uit mijn eigen tuin. Tijdens de lockdown bracht ik er veel tijd door, en zo kwam ik op het idee om eindelijk aan de slag te gaan met mijn hobby’s tekenen en schilderen en mijn passie voor interieur en kleur.”

Haar label mist dan ook zeker niet aan kleurrijke vrolijkheid: “Studio Assorti is vooral een feelgood-label. Het zijn prints waar je blij van wordt en er zit veel kleur in. Mijn creaties zijn dan ook eerder voor mensen die graag iets fleurigs in hun interieur willen.”

Behang ‘Flowers in Bloom’ © Studio Assorti

Helemaal assorti

Bij Studio Assorti zijn de prints en kleuren mooi op elkaar afgestemd zodat je kan mixen en matchen voor een speels samenhangend geheel. “Dat is een bewuste keuze en een concept dat ik zo wilde neerzetten”, legt Joke uit, “Ik maak producten voor mensen die specifiek zoeken naar dezelfde print voor verschillende accenten in hun woonkamer, en dat vind je nog niet veel.”

Sierkussens ‘Flowers in Bloom’ © Studio Assorti

Natuurliefhebber en dierenvriend

Joke is een echte natuurliefhebber en dat neemt ze mee in Studio Assorti. Met groot respect en aandacht voor het milieu gaat ze bewust niet mee in massaproductie, zorgt ze voor duurzame verpakkingen en drukt ze voor de productie van papierwaren op gerecycleerd papier. “We proberen zoveel mogelijk het gebruik op verpakking te reduceren. Als je bij ons placemats koopt, zijn die niet individueel verpakt in plastiek, maar allemaal tezamen in zijden papier.”

Maar daar stopt het niet, want ook haar liefde voor dieren zullen we binnenkort kunnen zien in haar collectie. Joke werkt aan een handgetekende print met daarop geïllustreerde kippen: ook weer een knipoog naar de aankomende lente en het charmante platteland.

Sierkussen ‘Flowers in Bloom’ © Studio Assorti

Toekomstplannen

Momenteel is de collectie alleen te vinden op de webshop en produceert Joke enkel het nodige met een beperkte collectie. Toch denkt ze eraan om haar assortiment in de toekomst uit te breiden met bijvoorbeeld keukenhanddoeken en decoratieve muurstickers. Wij houden onze ogen alvast open!

Bezoek de webshop van Studio Assorti en ontdek het hele assortiment aan interieurtextiel, behangpapier, posters, notitieboekjes en kaarten.

Door stagiaire Naomi Ghyssaert.

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.