#Adresjes#Online winkelen

Mambo Baskets: fair trade manden met een verhaal

Ken je de webshop met eerlijke, ambachtelijke manden uit Ghana en Kenia al?
Geplaatst op  
Mambo Baskets: fair trade manden met een verhaal © Mambo Baskets

Op zoek naar een uniek stuk met een verhaal voor in je interieur? Maak kennis met Mambo Baskets: de webshop waar je prachtige manden kunt kopen, gemaakt door Ghanese en Keniaanse wevers en 100% fair trade. 

Het verhaal van Mambo Baskets begint bij de verhuis van de familie van Nathalie Snoeckx naar Kenia. Nathalie en de manden, dat is liefde op het eerste zicht. Ze ziet de manden terug bij alledaagse taferelen: als een ‘Kiondo’ (d.i. een handtas), een boodschappentas of opbergmand… Niet veel later besluit ze om de ambacht naar een nieuwe dimensie te heffen. Vandaag kan je authentieke manden van de hand van Keniaanse of Ghanese wevers op het internet kopen. Door het persoonlijk contact van Nathalie met de wevers, weet je exact wie je mand gemaakt heeft en verbeter je het leven van de wevers en hun familie: door die extra inkomsten kunnen de wevers hun gezin onderhouden, medische kosten betalen en onderwijs voor hun kinderen veroorloven.

De manden zijn stuk voor stuk plaatselijke natuurproducten, gegroeid uit een typische vrouwentraditie die van moeder op dochter werd doorgegeven. Elke regio werkt volgens zijn typische expertise en stijl. De Keniaanse varianten bestaan uit draden van de Sisal-plant, die heel gemakkelijk groeit in een droog klimaat. De Ghanese manden zijn afkomstig van gedroogde palmbladen. Not your average basket: Mambo Baskets verkoopt manden die je kan gebruiken als bloempot, fruitmand, opbergdoos, kruidenbakje… Ze komen in alle vormen, maten, en de motieven variëren van zacht tot zeer kleurrijk.

Ben je zelf geïntrigeerd door het verhaal van Mambo Baskets, bezoek dan zeker eens de website of de knappe Instagrampagina, waar je de nieuwste creaties zal zien passeren.

Lees ook:

Klein terras of balkon? Zo richt je hem optimaal in!

Uitbreiding bij H&M Home: binnenkort shop je ook kleine meubels en lampen

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.