#Nieuws

Marcel Wanders ontwerpt babymeubelen voor Cybex

Babymeubelen meet design
Geplaatst op  
Marcel Wanders ontwerpt babymeubelen voor Cybex ©

De nieuwe collectie babymeubelen van Cybex luistert naar de naam ‘Parent Collection’ en blinkt uit door zijn kleuren, humor en fantasie

Geef toe, de komst van een baby kan ook de balans in je interieur aardig verstoren. Om babymeubelen meer te laten aansluiten op de levensstijl van de ouders brengt het Cybex een buitengewone designcollectie uit die luistert naar de naam ‘Parents Collection’. Voor het ontwerp nam het babymerk niemand minder dan de Nederlandse product- en interieurontwerper Marcel Wanders onder de arm. Wanders is de oprichter van het designlabel Moooi en wordt ook wel de ‘Lady Gaga of design’ genoemd omdat hij graag provoceert.

portrait_cybex-founder_martin_pos-and-marcel_wanders

Ook Cybex oprichter Martin Pos is rebels van aard en zoekt altijd naar manieren om de platgetreden paden te verlaten. Na een toevallige ontmoeting met Wanders besloot hij hem een babymeubellijn te laten ontwikkelen waarin fun en functionaliteit centraal staan. Het resultaat is een verfijnde, speelse en dromerige lijn geworden die een grote stap verder gaat dan traditionele babymeubelen. Geen vlinders of rozen, maar wel monsters zetten de toon.

marcel-wanders_highchair-ii

 

Wanders nam zijn iconische stoel ‘Monster Chair’ als uitgangspunt en liet zich ook inspireren door oosterse mangafiguren. “Karikaturen zijn een belangrijk onderdeel van mijn ontwerpen. Ze prikkelen de fantasie van het kind”, zegt Wanders. De collectie bevat een verhoogde stoel, een schommelstoel, een wipper, een speeltuig/opbergmeubel in de vorm van een zwijntje en een handpop.

17_eu_whit_hausschwein_giftwrap_0001_xxx_0297
Hausschwein by Marcel Wanders
17_eu_graf_monstertoy_4370
Monster Toys by Marcel Wanders
17_eu_hiwr_bouncer_1639
Bouncer by Marcel Wanders

 

17_eu_logu_rocker_4524
Rocker by Marcel Wanders

 

17_eu_hiwr_highchair_0818
Highchair by Marcel Wanders