#Dit is Belgisch#Nieuws

Mosaert verrast met nieuwe capsulecollectie én eerste Home collectie

Met de nieuwe capsulecollectie, n° 5, waagt Mosaert zich voor het eerst op het decopad
Geplaatst op  
Mosaert verrast met nieuwe capsulecollectie én eerste Home collectie ©

Stromae is terug! Niet met nieuwe muziek, helaas, maar wel met iets waar we bijna even blij van worden: een capsulecollectie die niet alleen kleren omvat maar ook (en dat voor de allereerste keer) items om je huis helemaal in Mosaert-sfeer te brengen. Prints en kleuren alom, wij worden er alvast blij van.

Mosaert – aka Stromae, zijn vrouw en modeontwerpster Coralie en artistiek directeur Luc Junior Tam – kennen we vooral als creatief concept achter diverse modieuze capsulecollecties, muziekprojecten, video’s en grafische uitstapjes. Voor hun vijfde capsulecollectie doen ze er nog een schepje bovenop en verrassen ze met een grafische en kleurrijke Home collectie vol retro-kitschmotieven.

Geïnspireerd op de art deco en art nouveau omvat de Home collectie servies, badhanddoeken, beddengoed, kussens, behang en een fauteuil versierd met bloemmotieven. De productie van de items gebeurt in Europa en in beperkte oplage, dus wees er snel bij als je een exemplaar op de kop wil tikken.

Mosaert bouwde voor de gelegenheid in Le Bon Marché Rive Gauche in Parijs ook een heuse droomfabriek van 300 vierkante meter die je toelaat om te ontdekken hoe dit creatieve trio telkens weer tot capsulecollecties komt die hoge ogen gooien.

Pijlen op de grond en de muren zeggen je welk parcours te volgen, ludieke boodschappen sieren de weg en de kleren zelf pronken op rails alsof ze nog in een soort van productieproces verwikkeld zijn. Een videowand dompelt je instant onder in het Mosaert universum. Stromae componeerde speciaal voor de lancering van de capsulecollectie ook een nieuw stuk. Gaat dat zeker zien!

Mosaert
Antoine Melis

Mosaerts Capsule n°5 collectie is te koop via www.store.mosaert.comwww.24sevres.com en bij Le Bon Marché Rive Gauche in Parijs.