#Nieuws

Nathalie Deboel brengt een eerste collectie meubelen uit

Houten meubilair en objecten met een tijdloos design, ontworpen als ‘reisgenoten’ voor het leven
Geplaatst op  
Nathalie Deboel brengt een eerste collectie meubelen uit © Nathalie Deboel

Nathalie Deboel brengt een eerste collectie meubels uit. In de collectie ‘Nomad’ laat ze zich inspireren door het nomadische gebruik van stokken die gebruikt worden voor de creatie van een schuilplaats en tijdelijk meubilair. De op nomadenvolkeren geïnspireerde collectie bevat houten stokken die meubels terug tot hun puurste vorm brengen.

Het ontstaan

© Nathalie Deboel

Nathalie Deboel, de bekende binnenhuisarchitecte, stelt haar eerste collectie meubels ‘Nomad’ voor. Het afgelopen jaar heeft Nathalie tijd gehad om van een leven vol rondtrekken naar een periode van thuiswerken en reflectie te gaan. “In mijn projecten heb ik altijd gezocht naar rust en evenwicht in mijn interieurs, terwijl ik zelf constant in beweging was. Tijdens de lockdown kwam ik letterlijk en figuurlijk thuis. Mijn vele wandelingen in de natuur hebben mijn hoofd leeggemaakt en me geïnspireerd ” vertelt de designer.

© Nathalie Deboel

Nathalie begon alsmaar meer belangstelling te krijgen voor de gebruiken van nomaden. Specifiek dan voor de stokken die ze meedragen om een schuilplaats en tijdelijk meubilair van te maken. De Nomad-collectie is helemaal opgebouwd rond het idee van houten ronde stokken als basiselement. Het meubilair wordt teruggebracht tot zijn puurste vorm en zo ook tot de essentie van de collectie. “Eenvoud, in vorm, materiaal en verbindingen, is de rode draad in de Nomad-collectie”, legt de binnenhuisarchitecte uit.

© Nathalie Deboel

De collectie is volledig handgemaakt in Belgische ateliers en bestaat onder ander uit een boekenkast, twee tafels, een bank en een fauteuil. De meubels zijn vervaardigd in massief eiken- of notenhout met subtiele details. Ze zijn zo gemaakt dat er geen schroeven of vijzen aan te pas komen. Het doel van de collectie is het creëren van meubels die verwijzen naar de tijdelijke constructies van nomadische culturen. Maar ondertussen ook naar Nathalie’s zoektocht naar het essentiële.

Wil je meer weten?

Neem dan zeker eens een kijkje op de site van Nathalie of op haar instagram.

Vertaald door stagiaire Raïsa Pollet.

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.