#Dit is Belgisch#Nieuws

Niet zomaar een muur: ontdek de bijzondere ontwerpen van Wonderwalls

What's in a name... van strakke geometrische prints tot speelse verhalen op je muur.
Geplaatst op  
Niet zomaar een muur: ontdek de bijzondere ontwerpen van Wonderwalls © ©Wonderwalls

“Necessity is the mother of invention” beschrijft precies hoe Wonderwallshet geesteskind van Katrien Vanderlinden, ontstaan is. In het dagelijkse leven is ze regisseur en art director, in haar vrije tijd verdwaalt ze graag in kleurrijke schetsen, om ze later op blanco muren aan te brengen.  

Het is tijdens de zoektocht naar tof en betaalbaar behangpapier dat het Wonderwalls idee geboren werd. Katrien, die niet meteen haar zin vond, besloot prompt om zelf iets te creëren. “Ik tekende als kind al graag” vertelt de creatieveling, die haar eigen thuis als proefproject voor haar eerste muurschilderingen nam. “Mijn vrienden hebben mij aangemoedigd om er mee verder te gaan”.

Haar muurschilderingen herken je aan de kleurrijke en grafische stijl: van speelse tekeningen over dieren en natuurobjecten tot indrukwekkende grafische designs met veel precisie. “Ik heb niet echt een opleiding gevolgd, ik doe alles vanuit mijn eigen gevoel met behulp van een waterpas.”

Onze website is trouwens niet de eerste die Katriens werk oppikt, eerder werd ze al door internationale media geroemd voor haar project in Aalst, waar ze een basketbalpleintje nieuw leven inblies. Het kunstproject, dat geïnspireerd is op het gelijkaardige project in de Parijse buurt Pigalle, heeft een grote symbolische waarde voor de ontwerpster. “Het project is heel dicht bij de mensen gebleven, we hebben met een heel team eraan gewerkt. Zelfs de bewoners van het vluchtelingentehuis staken een handje toe. Het is op zoveel niveaus een geslaagd project.”

Stilzitten staat overigens niet in Katriens woordenboek, want ze brengt binnenkort een DIY-boek uit. “Ik ben een boek aan het maken over kinderkamers, waarin ik 15 projecten stap voor stap beschrijf. De ontwerpen in het boek zijn allesbehalve kinderachtig, je kan ze overal toepassen.”

Wil je graag zelf een ontwerp van Wonderwalls op je muur of zie je een opportuniteit om samen te werken met Katrien? Neem eens een kijkje op haar website en contacteer haar persoonlijk.

Kriebelt het al om je woning te pimpen? Begin bij het kleinste kamertje!  

Eerst de muren, dan de deco? Ontdek snel wat Ikea binnenkort verkoopt. 

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.