#Adresjes#Restaurants

Nieuw in Brussel: de hippe koffie- en brunchbar Buddy Buddy

Met zijn atelier waar je nut butter en koffie kunt krijgen, is Buddy Buddy alweer een parel van een hotspot in Brussel om aan je lijst toe te voegen!
Geplaatst op  
Nieuw in Brussel: de hippe koffie- en brunchbar Buddy Buddy © Buddy Buddy

De laatste nieuwe, hippe koffie- en brunchbar in onze hoofdstad? Sta ons toe om je kennis te laten maken met Buddy Buddy! Waar kleur, grote glimlachen, design en vegan gerechten aan zet zijn! Een koffiepauze hier doorbrengen is een must…

Het concept

Achter het concept van Buddy Buddy schuilen twee jonge ondernemers: Julien Gaucherot en Matt Samra besloten hun koffiebar in het bovenste deel van de hoofdstad op een boogscheut van de Gulden-Vlieslaan te installeren. Die twee sportieve mannen die ook redelijk wat tijd aan gezondheid spenderen, besloten om voor een vegan dieet te gaan: geen vlees, vis noch eieren. Door steeds meer noten te consumeren vanwege hun interessante voedingswaarden (rijk aan eiwitten, vezels, mineralen, vitaminen en laag in koolhydraten), kwamen ze op het idee om zelfgemaakte spreads te maken. “In de winkels zijn ze gevuld met toegevoegde suiker en/of palmolie,” zegt Julien. Het is net op dat moment dat hun passie werd geboren: het idee van een koffiebar – iets dat hen altijd heeft bezield – combineren met een atelier voor hun spreads en een vegan brunchbar. En zo geschiedde Buddy Buddy eind december.

Een greep uit de lekkernijen die ter plekke voor je klaargemaakt worden van Buddy Buddy in Brussel. ©Olivia Roks

Het interieur

Wie een stap binnen zet bij Buddy Buddy, krijgt onmiddellijk een Wes Anderson feel: de bar is opgedeeld in twee delen dankzij een sublieme verfkeuze, met aan de ene kant zeer lichtgrijs, en aan de andere kant terracotta. Het verfijnde interieur heeft veel bogen, spiegels en focust op geometrische vormen, en is afgewerkt met houtdetails en planten. Het resultaat is zeker verbazingwekkend, minimalistisch en modern met een visuele identiteit gesigneerd door Futura, een bureau uit Mexico. De architectuur werd bedacht door Hop studio uit Amsterdam. Bijna al het meubilair is opgebouwd uit gelakte stalen elementen, de vloer en het aanrecht zijn bedekt met een trendy mortexlaag, en grote bronzen spiegels zorgen voor diepte in deze vrij compacte ruimte.

Het meer dan geslaagde interieur van Buddy Buddy

De merkidentiteit van Buddy Buddy is zonder meer subliem. Een opvallend maar toegankelijk kleurenpalet, waarin neutrale tinten afgewisseld worden met intense kleuruitbarstingen: het resultaat is fascinerend om te zien. Ook de verpakkingen kregen een premium look met hun gouden afwerkingen.

Het eten

Net zoals de naam van de nieuwe hotspot in Brussel al doet vermoeden, is dit de uitgelezen plaats om met vrienden af te spreken voor een deugddoend ontbijt, een lunch, een bakje troost of een snack. Alles is hier 100% veganistisch. Hier ontdek je een assortiment van zelfgemaakte smeersels op zowel zoete als hartige toasts, maar ook in een pap, in muesli of op sappig geroosterd bananenbrood (geserveerd met bv. hun frambozen- & chia jam, zelf getest en goedgekeurd!). Wat de dranken betreft, zijn de klassieke of originele koffies (van Mok, een Belgische artisanale brander), thee en smoothies aanraders om je dorst te lessen.

Een van onze zilte favorieten: ‘Hummus you want?’, een toast met amandelboter, hummus en gegrilde aubergine. ©Buddy Buddy

Nadat je ter plaatse bezweken bent voor hun lekkernijen, is het moeilijk om huiswaarts te keren zonder één van hun smeersels (denk aan hazelnootchocolade en amandelboter) voor een smaakvolle ochtend. We kijken nu al uit naar hun nieuwe “boter” varaianten, want de bezielers gaven al aan dat er andere recepten in de maak zijn! Altijd goed om te weten, njam!

Praktisch: 
Rue des Drapiers 10, 1050 Elsene.

buddybuddy.bio

De spreads van Buddy Buddy zijn ook te vinden bij Coco Donuts en Arket in Brussel.