#Nieuws

Nieuwe samenwerking: de ‘Bao Pouf’ van Sabine Marcelis voor Hem

Relaxen in stijl met de samenwerking tussen designlabel Hem en ontwerpster Sabine Marcelis.
Geplaatst op  
Nieuwe samenwerking: de ‘Bao Pouf’ van Sabine Marcelis voor Hem © Hem

Op 6 mei deed het designlabel Hem haar allernieuwste samenwerking uit de doeken. En deze is met niemand minder dan Sabine Marcelis. De Nederlandse designer pakt uit met een kleurrijk, speels maar doordacht ontwerp die haar stijl typeert. De ‘Bao Pouf’ is een mooie combinatie van de experimentele filosofie van Hem en Marcelis’ liefde voor kleur.

Sabine Marcelis

© Hem

Marcelis is vooral bekend om haar toewijding aan pure vormen, gedurfde geometrie en het gebruik van hars. De designer wou al een tijdje werken met textiel – en die wens zet ze nu om in werkelijkheid met de lancering van de ‘Bao Pouf’.

Marcelis benadert haar ontwerpen op een esthetische, maar ook experimentele manier. De nieuwe en verrassende visuele effecten zorgen voor projecten die je zowel in musea kunt terugvinden, maar ook bij designlabels zoals Hem en zelfs bij de meer betaalbare variant Ikea.

Met deze samenwerking voegt Sabine Marcelis zich toe aan Hem’s indrukwekkende selectie van internationale ontwerpers. Ze vervoegt het gezelschap van designers  zoals Faye Toogood, Max Lamb en Pauline Deltour die haar voorgingen.

Relaxen in stijl

© Hem

De ‘Bao Pouf’ is een donutvormige poef, gevuld met schuim en bekleed met een melange wol. Voor het ontwerp maakte Marcelis gebruik van een techniek die alle naden of ribbels onzichtbaar maakt. Een werkelijke mijlpaal in de meubelproductie. De techniek elimineert niet enkel de naden, maar vermindert ook het afval tijdens de productie.

De poef voelt en ziet eruit alsof hij van nature opgeblazen is, hoewel het gemaakt is van een houten en schuimrubberen binnenkant.

Het leuke aan de poef is dat je er perfect alleen in kan zitten, maar het ook een gezellige plek is om tot rust te komen met je geliefden. Zit je liever in een gewone zetel? De ‘Bao Pouf’ is naast een gebruiksobject ook een sculpturaal statement voor je interieur.

Interesse?

Helemaal verliefd op dit nieuwste designitem van de Scandinavische speler? De poef is vanaf 12 mei beschikbaar op de website van Hem. De prijs begint vanaf 1499 euro. De ‘Bao Pouf’ is beschikbaar in drie kleuren: zwavelgeel, suikerspinroze en havermout.

Geschreven door stagiaire Sien Van de Wouwer

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.