#Ideeën#Interieuradvies

Onze inspiratie om travertijn in je interieur te gebruiken

De prachtige en tijdloze natuursteen is een must voor elk interieur!
Geplaatst op  
Onze inspiratie om travertijn in je interieur te gebruiken © Ferm Living

Travertijn, een ruwe en elegante steen, is een regelrechte klassieker. Ook voor een hedendaags interieur werkt deze steen perfect, met zijn natuurlijke en moderne uitstraling. Bovendien duikt deze tijdloze steen weer op in verschillende interieurtoepassingen, van meubilair, decoratie tot vloeren en wandbekleding. 

Wat is travertijn?

Travertijn was het materiaal bij uitstek in de Oudheid, met name voor de bouw van beroemde monumenten zoals het Colosseum in Rome. Deze fascinerende en oerdegelijke natuursteen dat vooral als vloertegel wordt gebruikt, krijgt dit seizoen ook wel een nieuwe rol in meubilair en decoratie-objecten.

Deze kalksteen wordt vaak verward met marmer en wordt gevormd in warmwaterbronnen en/of kalksteengrotten. De esthetische aantrekkingskracht ligt in zijn poreuze uiterlijk met duidelijke onregelmatige holtes, veroorzaakt door de ontsnapping van kooldioxide en CO2-belletjes tijdens het harden. Travertijn heeft gedaantes in verschillende tinten zoals wit of beige, overgaand in lichtgrijs, geel en roze. De steen heeft een soort van rustieke authenticiteit over zich.

Zijn look kan rauw en elegant zijn, zonder kil over te komen. Goed voor een portie charme en verfijning in elke ruimte. Daarnaast brengt travertitjn ook een zekere doorleefde look en prestige naar een interieur. Tot slot is deze duurzame materie stevig als een rots, en weerstaat het aan krassen of splintervorming.

© Gubi

Travertijn in je interieur toepassen

Hoewel travertijn vaak wordt gebruikt als wand- en vloerbekleding, neemt de steen langzaamaan ook onze meubels over en is het één van de decoratieve trends van dit voorjaar. In de woonkamer zal een mooie travertijnen salontafel ongetwijfeld een statement maken. Zie het als een prachtig beeldhouwwerk in het midden van je interieur. Of verrijk de kamer met een roze bijzettafeltje of een lamp op een standaard om de toon te versterken? In de slaapkamer, waar comfort aan de orde van de dag is, is dit materiaal niet het meest populair. Hier kies je best voor een travertijnen decoratie zoals een mooie vaas die gemakkelijk een vleugje elegantie brengt of een staande lamp in een hoek van de kamer. Tot slot, kan je in inkomhal of woonkamer kiezen voor een elegante console in travertijn om je prachtige koffietafelboeken of decoratieve objecten op uit te stallen.

Onze travertijn must-haves:

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.