#Ideeën#Interieuradvies

Onze selectie van alternatieven voor een traditionele kerstboom

Beu om te sleuren met een kerstboom of wil je het roer dit eindejaar omgooien? Geen zorgen, wij inspireren je met 12 leuke alternatieven voor deze kerst.
Geplaatst op  
Onze selectie van alternatieven voor een traditionele kerstboom © Madam Stoltz

Op zoek naar een originele vervanger voor je traditionele kerstboom dit eindejaar? Deze selectie van alternatieve bomen bewijzen dat ze even creatief zijn. Je vindt ze in verschillende designs en groottes, en bewaren evengoed de magie van Kerstmis in huis! Ontdek hier onze selectie van 12 alternatieve kerstbomen om Kerstmis op een originele te vieren.  

Welk criterium – ecologisch, praktisch of esthetisch – je ook aanzet om de koning van het bos in te ruilen voor een duurzaam of origineel alternatief: wij verzamelden 12 prachtige bomen die momenteel verkrijgbaar zijn om de feestdagen op een alternatieve manier te vieren.

1

Een houten boom om plaats te winnen

Als je weinig ruimte hebt in de woonkamer hebt, dan is een aan de muur bevestigde houten boom de ideale oplossing. Of hij nu wel of niet versierd is met fijne lichtslingers en een paar kerstornamenten, deze “platte” boom gaat zeker enkele jaren mee zonder uit de mode te raken.

2

Een metalen structuur voor een moderne toets

Ben je eerder fan van het minimalisme? Ga dan voor grafisch en modern in de vorm van metalen boom. De ideale variant voor een sobere en strakke kerstdecoratie. De metalen boom is tijdloos en bestaat in verschillende uitvoeringen, met name in een conische of ultra grafische versie. De metalen boom past perfect in een interieur met hedendaags meubilair.

3

Een alternatieve kerstboom met geïntegreerde verlichting

Wat als je nu kiest voor een boom die al verlicht is? Sla voor een keer de slingers en kerstballen die allemaal verstrikt zitten in hun doosjes over en kies voor een simpele boom met geïntegreerde verlichting. De verlichte boom, die meestal kleiner van formaat is, biedt een leuk alternatief voor de traditionele kerstboom en kan worden vermenigvuldigd. Hello, winter wonderland in eigen huis!

4

Een alternatieve kerstboom van papier

De papieren kerstboom is trendy en sprint in het oog met decoratief element. Zowel eenvoudig als stijlvol, kan de papieren boom, over het algemeen kleiner dan zijn tegenhangers, er prat op gaan dit jaar erg populair te zijn! Hij is zeer praktisch voor kleine ruimtes omdat hij gemakkelijk kan worden ingetrokken. Esthetisch aantrekkelijk, een beetje poëtisch, we bezwijken voor zijn charme.

DIY-idee: naast deze alternatieven kun je natuurlijk ook je eigen boom in elkaar knutselen. Als je thuis bent in de wereld van DIY kun je met wat houten planken of gerecycleerd materiaal ook je eigen alternatief creëren. Helemaal groen, weliswaar in de ecologische zin van het woord!

Onze redactie wenst je alvast prettige eindejaarsfeesten!

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.