#Hoe woon jij?#Inspiratie

Op huisbezoek bij Caroline: een Scandinavisch appartement in centrum Parijs

Natuurlijke materialen, houten accenten en zachte heldere kleuren voor een gezellige Noordse sfeer.
Geplaatst op  
Op huisbezoek bij Caroline: een Scandinavisch appartement in centrum Parijs © Caroline

Pal in het centrum van het drukke Parijs vinden we een prachtig Scandinavisch appartement waar Caroline en haar man nu al 2 en een half jaar wonen met hun zoontje Gabriel. Na enkele ingrijpende werkzaamheden is het koppel er uiteindelijk in geslaagd deze plek om te toveren tot een warm en gezellig nest. Wij namen alvast een kijkje.  

Het begin van het avontuur

“Mijn partner en ik wilden al een paar maanden een appartement kopen in onze huidige buurt. We wonen in de zone ‘Grand Paris’ waar de prijzen van huizen en appartementen de lucht inschieten. In eerste instantie waren we op zoek naar een appartement met 3 kamers, op de bovenste verdieping, gericht naar het zuiden. De wens van elke koper. Maar dat ging helaas ver boven ons budget”. Op een dag kwam Caroline een advertentie tegen van een makelaarskantoor: een 4-kamer appartement, gericht naar het noorden. Niet het droomhuis waar ze naar zoeken, en ook niet eentje dat overeenkomt met hun ideale zoekeisen. Toch besluit Caroline met enige nieuwsgierigheid het met haar echtgenote te bezoeken op een regenachtige zaterdag in november.

Licht hout en zachte, neutrale kleuren. Een perfecte combinatie om een mooie Scandinavische sfeer te creëren. © Caroline

Het was liefde op het eerste gezicht. Het echtpaar wordt meteen verleid door de rijke lichtinval, het grote balkon en de afwezigheid van tegenoverliggende huizen. Hoewel er wat werk aan de winkel is, heeft Caroline er volle vertrouwen in dat het helemaal goed komt. Ondertussen wonen ze er al twee en een half jaar met hun zoontje Gabriel.

Een flinke renovatie

Dol op de wereld van decoratie en interieur, neemt Caroline de totale renovatie van het appartement op zich met de hulp van haar partner. “Oorspronkelijk bestond het appartement uit 4 kamers. De vorige eigenaars hadden een extra tussenmuur gebouwd om een derde kamer voor hun baby te maken. Die tussenmuur heeft enorm veel ruimte van de woonkamer ingenomen. Sinds het bezoek wist ik zeker dat we het zouden afbreken.” Hoewel de kleine omvang van de badkamer niet kan worden veranderd, wil het koppel de donkere retrostijl van de kamer vervangen door een meer verfijnde look. De keuken vormt ook een probleem. Ze is niet ideaal ingedeeld en ontbreekt aan daglicht. Tenslotte moet er ook wat gedaan worden aan de ongelijke vloeren van het appartement. Heel wat werk aan de winkel dus.

© Caroline

Dankzij de hulp van hun vrienden hebben Caroline en haar man het appartement volledig kunnen verbouwen en renoveren. Het werd een moeizaam maar succesvol project: het herinrichten van de keuken, het slopen van de afscheidingsmuur, het wegwerken van de oneffenheden in de vloer en het versieren van het interieur met ingelijste illustraties, schilderijen en decoratie. Het koppel deed er alles aan om er een gezellige woonplek van te maken.

Scandinavisch appartement

© Caroline

Nu bestaat het appartement uit 3 kamers met twee slaapkamers. De inrichting is grotendeels in een Scandinavische stijl ingericht. “Ik hou van een functioneel en tijdloos interieur waarin natuurlijke materialen en zachte kleuren samengaan om een comfortabel interieur te creëren. Ik hou er ook van om stijlen te mixen, en meer vintage of moderne stukken aan onze decoratie toe te voegen, afhankelijk van mijn favoriete vondsten” vertrouwt Caroline ons toe.

Natuurlijke materialen en houten accenten

De meeste meubels in het appartement zijn van massief hout, in licht eiken of teak. Een warm en tijdloos materiaal dat het paar weet te waarderen en dat past bij elke woonstijl. Caroline verkiest vooral natuurlijke materialen, zoals linnen, riet en katoenen gaas, die terug te vinden zijn in verschillende kamers van het huis.

Zachte en heldere kleuren

De kamer van Gabriel met zachte kleuren en tinten. © Caroline

Van de keuken tot de woonkamer, en van de slaapkamers tot de eetkamer kleuren vooral witte en beige tinten het appartement. Caroline koos bewust voor deze kleuren, omdat ze een heldere en gezellige sfeer toevoegen aan het interieur.

De hoofdslaapkamer. ©Caroline

Door stagiaire Naomi Ghyssaert.

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.