#Adresjes#Restaurants

Ozawa: het gloednieuwe Japanse restaurant in hartje Brussel

Ontdek snel wat voor lekkers je in het kersverse Japanse eethuis dichtbij Kanal - Centre Pompidou in Brussel kunt proeven
Geplaatst op  
Ozawa: het gloednieuwe Japanse restaurant in hartje Brussel © Ozawa

Het is pas enkele weken geleden dat het gloednieuwe restaurant Ozawa in Brussel zijn deuren opende. Liefhebbers van de Japanse keuken worden hier onmiddellijk bekoord, en dat mag je vrij letterlijk opvatten. Het concept is gericht lekker, vers maar ook snel eten. Je kunt hier ter plaatse eten of een heerlijk afhaalmoment inplannen. Enorm praktisch voor de werkende mens! Ontdek dit kersverse culinaire concept dichtbij Kanal – Centre Pompidou samen met ons…

Oza-wa?

Ozawa is geen doorsnee Japans restaurant. Dit concept onderscheidt zich van de rest door zijn unieke stijl: het idee is gebaseerd op de typische Japanse, stedelijke manier van bestellen. Voordat je je aan een tafeltje nestelt – er is plaats voor zo’n 30 man – geef je je persoonlijke wishlist door. Die maak je aan de hand van de culinaire guidelines die bovenaan de balie zijn uitgestald. Een beetje zoals in een fastfoodrestaurant. Eenmaal besteld laat een pieptoon je weten dat je gerechten klaar zijn om met smaak verorberd te worden.

ozawa-japans-restaurant-brussel
De balie waar je je bestelling plaatst bij het Japanse restaurant © Ozawa in Brussel

Naast het feit dat je hier snel, vers en heerlijk kunt eten is Ozawa erg makkelijk bereikbaar met voldoende parkeergelegenheid. De zaak ligt niet ver van het Maximilaanpark en de bedrijfszone rond het station van Brussel-Noord. Heb je geen tijd om ter plekke te tafelen, dan je heel eenvoudig een bestelling plaatsen rechtstreeks vanuit je kantoor of thuis. Ozawa levert aan huis binnen een straal van 1 km. Lekker gemakkelijk en weinig zorgen aan je hoofd over de middag dus!

Op het menu

Ozawa is een fast food concept maar biedt tegelijk ook wel een uitgebreide kaart met een gevarieerd smakenpalet aan. Hier doe je je tegoed aan verse Dim sum (gestoomd), gyoza (gestoomd), Japanse soep, california rolls (zalm en veggie), ramen (met scampi’s, kip of tofu) en donburi (met zalm, kip of tofu). Daarnaast schenkt het Japanse concept ook aandacht aan vegetariërs en liefhebbers van Halal-voeding.

ozawa japans restaurant brussel dim sum
Verse, gestoomde Dim Sum’s bij ©Ozawa, verkrijgbaar vanaf 5 euro voor 4 stuks.

De chef-kok, die zich naar Japanse gewoonte gefocust in zijn keuken op de achtergrond houdt, begeleidt je doorheen de traditionele keuken van het land van de rijzende zon. Hier wordt er weinig ingrediënten gebakken, maar eerder gestoomd om alles smaken en essentiële voedingsstoffen te behouden.

Dranken

Wat betreft frisdrank valt ook hier het Aziatische dna op. Naast de grote merken biedt het restaurant drankjes aan die ter plaatse worden gemaakt met kwaliteitsingrediënten. Wij raden je alvast de homemade icetea aan, als je op zoek bent naar een smaakvolle verfrissing om te combineren met de smaken van de Aziatische plats!

De Japanse Ramen, een soort van bouillonsoepje met verse noedels en andere ingrediënten zoals scampi’s, ei en groenten ©Ozawa

Het interieur

Minimalistisch en zonder al te veel poespas: Ozawa’s interieur is eenvoudig en gericht op efficiëntie. We zien zwarte metalen tafels voor twee en vier personen en transparante, glazen hanglampen. De wanden zijn versierd met een Ceppo di Gre natuursteen en hier en daar vinden we wat houttoetsen terug op de muren en in de stoelen. Binnen heerst er een familiale sfeer, die naast het meubilair en de algemene inrichting ook door het personeel wordt uitgeademd.

Een Aziatisch adresje dat zeker te ontdekken waard is!

interieur-Ozawa-brussel-japans-restaurant
Het interieur van het gloednieuwe Japanse restaurant ©Ozawa

Praktisch:

Wat? Het Japanse restaurant Ozawa.
Wanneer? Maandag tot vrijdag. Van 11.30 uur tot 14.30 uur.
Waar? Groendreef 5, 1000 Brussel.

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.