#Adresjes

Pop-up hotel Eyes/Nights Only


Geplaatst op  
Pop-up hotel Eyes/Nights Only ©

Samen met de Biënnale Interieur opende ook pop-up hotel Eyes/Nights Only de deuren in Kortrijk.

Door: Katrien Depoorter

Eyes/Nights Only of kortweg #ENO14 houdt het midden tussen een tentoonstelling en een hotel. Overdag kun je er door de gangen dwalen en binnenpiepen in stuk voor stuk uniek ingerichte kamers, ’s avonds is het pand enkel toegankelijk voor wie een overnachting heeft geboekt. Actief Wonen kreeg een voorsmaakje van dit geslaagde project.

Achter #ENO14 zitten Bert Pieters en Yves Drieghe, een duo dat al meermaals verbaasde met out-of-the-box-ideeën die een groot publiek weten aan te spreken. Zo ontsproot in het verleden ook al De Invasie aan hun levendige fantasie (én aan hun geloof in nieuw jong talent).

Toen wij incheckten was het al 21 u – het tijdstip waarop de tentoonstelling een hotel wordt – maar we konden nog net de tien verschillende kamers bewonderen. Geen twee ruimtes lijken op elkaar maar wat ze allemaal gemeen hebben, is dat ze getuigen van inspiratie en creativiteit en dat de ontwerper of het merk erachter niet over één nacht ijs is gegaan. Het historische karakter van de voormalige school die dateert uit de negentiende eeuw werd goed bestudeerd, gerespecteerd en naar een hoger niveau getild. Kleuren uit de vloeren, muren en glasramen keren terug in het meubilair, de objecten en het textiel. Niets werd aan het toeval overgelaten. Artifort, Dift, Espoo, Ydee, Studio Woot Woot, Ilse Acke en Ikea bevestigden hun reputatie. Arbijt, Vormen en Orac Decor verschenen voor het eerst op de radar van schrijfster dezes en laten meteen een positieve indruk na.

In elke kamer bleef er wel iets bij. Zo ontdekten we in de Orac Decor-kamer dat je met elegante architecturale lijsten veel meer kunt dan plafonds versieren, zullen we de geur van het hout uit de Vormen-kamer niet gauw vergeten en zijn we benieuwd of het beddengoed uit de Arbijt-kamer en het behangpapier (Dift) en de gordijnen (Ilse Acke) uit het kleinste kamertje ooit in productie zullen gaan. Fingers crossed!

Wie van plan is om de Biënnale Interieur te bezoeken, moet beslist even langslopen bij Eyes/Nights Only. Overdag of ’s nachts, dat beslis je zelf. Er snel bij wezen is de boodschap, want na 26 oktober sluit het pop-up-hotel definitief zijn deuren.