#Adresjes#Hotels#Restaurants

Eten in Saint-Malo: restaurant Le Benetin


Geplaatst op  
Eten in Saint-Malo: restaurant Le Benetin ©

Op weekend of op vakantie aan de Bretoense kust en op zoek naar een culinair adres vlak aan de zee? Dan is Le Benetin een aanrader.

Ben je in de buurt van Saint-Malo? Of van Mont-Saint-Michel? Dan is restaurant Le Benetin zeker een omweg waard. Alleen al voor het uitzicht moet je ernaartoe: vanop een klif kijk je uit over de zee en haar grillige kust. In de verte zie je het centrum van Saint-Malo met zijn forten en versterkingen.

Het menu van Le Benetin bestaat grotendeels uit zeeverse visgerechten en schaalvruchten, al vind je er als vleesliefhebber zeker ook je gading. Gemiddelde prijs voor een hoofdgerecht: ca. 25 euro. De inrichting binnen is enigszins klassiek, met verwijzingen naar de zee in de vorm van bijvoorbeeld een decoratief zeilschip. Het terras heeft een strakkere uitstraling.

Het restaurant is dagelijks open in het hoogseizoen (van 1 april tot 30 september).

Achter het restaurant ligt de toeristische bezienswaardigheid Les Rochés Sculptés. Daar hakte een geestelijke 13 jaar lang ongeveer 300 figuren uit de kliffen. Voor de toegang betaal je 2,50 euro per persoon.

 

Praktisch:

Les Rochers Sculptés – Rothéneuf
35400 Saint-Malo, Frankrijk.
+33 2 99 56 97 64
www.restaurant-lebenetin.com