#Inspiratie#Keuken

Slow kitchen: 5 tips om een authentieke toets aan je keuken te geven

Onze beste raad om je keuken om te toveren tot een slow kitchen boordevol authenticiteit
Geplaatst op  
Slow kitchen: 5 tips om een authentieke toets aan je keuken te geven © Howdens

De slow living-trend maakt al een tijdje zijn opmars in het interieurlandschap. Het idee erachter is dat we de tijd even doen stilstaan en onze liefde voor authentieke materialen terug aanwakkeren. In de keuken vertaalt zich dat door een simpel en natuurlijk interieur, waar we ons met veel goesting rond de tafel schikken om te genieten van heerlijke maaltijden. De focus ligt op genieten van simpele dingen! Hier is hoe je een slow kitchen zelf creëert

Tekst: Caroline Groutars

1. Ga voor edele en duurzame materialen

Hout, marmer, keramiek, plantaardige vezels: kies voor tijdloze en duurzame materialen die de tand des tijds doorstaan. Een gietijzeren braadpan, massief houten planken, glazen potten en je hebt een uitrusting die klaar is om van generatie op generatie te worden doorgegeven.

2. Vermenigvuldig je lichtbronnen

Voor een warme en aangename sfeer in de keuken, let dan goed op de plaats en de intensiteit van je lichtbronnen! Soms wordt de keuken verwaarloosd als het op verlichting aankomt, met hooguit een simpele plafondlamp. Wedden dat uittrekbare wandlampen die boven het werkblad zijn bevestigd, ervoor zorgen dat je vaker in de keuken wilt vertoeven?

© Remodelista / Pinterest

3. Een kapstok, maar dan anders gebruikt

Kapstokken zijn niet langer alleen voorbehouden voor inkomhallen! Ze zijn een echte decoratieve bondgenoot en krijgen tegenwoordig een bijzondere plaats in de keuken. Vooral als je mooie voorwerpen wilt laten zien die nuttig zijn in het dagelijks leven. Je kan er gietijzeren potten, groenteborstels of andere esthetische gebruiksvoorwerpen aan ophangen.

4. Een sober kleurenpalet

Als het om kleuren gaat, houd je best een tijdloos en neutraal palet aan als je over de authenticiteit van de keuken wilt waken. Wit en zwart worden vermengd met beige en grijze tinten: het is onmogelijk genoeg te krijgen van zo’n elegante en natuurlijke combinatie!

© Geoffrey and Grace // Rebekah Poppen

5. Beperk je tot het essentiële

Tenslotte kan een authentieke keuken niet worden ingerichten zonder een mentaliteit van soberheid. Wat als je nu eens alleen zou bewaren wat je echt nodig hebt in een keuken? Je zal snel merken dat je niet elke dag 4 vergieten en 14 messen nodig hebt. Door het aantal accessoires in de keuken te beperken tot de accessoires die je het mooist vindt, zal je er nog meer tijd willen doorbrengen!

© Ilariafatone // Amberinteriordesign

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.