#Publireportage

Dit Deens label zet in op duurzaam én knap design

Kwalitatief en betaalbaar designmeubilair dat ecologisch is? Het bestaat!
Geplaatst op  
Dit Deens label zet in op duurzaam én knap design © Sofacompany

We lezen niets liever dan nieuws over een label dat milieubewust aan ontwerpen doet. Uiteraard zijn het onze noorderburen die als eerste op de ecologische trein springen. En maar goed ook, hun stijlgevoel is onbetwistbaar. Het Deense interieurlabel Sofacompany leert ons een les in stijlvol en duurzaam design. Ontdek hier wat voor eco-friendly schoons ze voor jou in petto hebben. 

Het juiste design, de juiste attitude en de juiste materialen: Sofacompany is er officieel in geslaagd om van recyclage een esthetisch gegeven te maken. Hoe? Door een 180 graden wending te nemen ten opzichte van de wegwerpmaatschappij en stevig in te zetten op duurzaamheid. Sofacompany-oprichters Cathrine en Christian Rudolph hebben een continue honger naar vernieuwing en streven naar een creatieve kruisbestuiving tussen betaalbare authenticiteit, passie voor design en kwaliteit tot in de details.

Van afval tot design

Drinken uit een PET-fles is sociaal niet meer zo acceptabel, maar Sofacompany weet er vooralsnog raad mee. Voor hun Astha Cura sofa creëerde de ontwerpers een zetel met een luxueuze lounge look en een duurzame feel. De stof  – beschikbaar in de kleuren donkergroen, lichtblauw en lichtgrijs – van het hippe zitmeubel bestaat immers uit polyester dat afkomstig is van gerecycleerde PET-flessen. Vaarwel afval, hallo ecologisch hebbeding!

ashta cura sofa sofacompany

 

Duurzaamheid uit de natuur 

De recyclagefilosofie van Sofacompany reikt verder dan sofa’s alleen: met viscoseresten en bamboegaren creëerde het bedrijf de handgeweven ‘Velvet Ocean’ tapijten, dipte ze in een nieuw verflaagje en realiseerde daarmee een tweede milieuvriendelijke design. Die laatste premisse wordt in stand gehouden doordat bamboe bijna 100% biologisch afbreekbaar is en geen pesticiden vereist. Ook op vlak van esthetiek werd ook hier niets ingeboet: het contrast tussen donkere kleuren en het subtiele gebruik van matte en glanzende texturen, wekt een bijzondere sfeer van sereniteit op. De tapijten zijn vanaf begin augustus verkrijgbaar in de webshop en te bewonderen in de showroom in Antwerpen.

Weg met wegwerp

Lange-termijn denken is de sleutel voor design van de toekomst volgens het Deense merk. Sofacompany gaat zelfs zo ver tot het herwerken van oudere designs om hun levensduur te verlengen. Zo gaf het label hun ‘Harper’ sofa een eco-update door het model te voorzien van losse, vervangbare hoezen – die je makkelijk verwijdert en reinigt – en eveneens vervangbare cilindervormige poten. ‘Harper’ heet vanaf nu ‘Henry’ en is beschikbaar in lichtgrijs, donkergrijs en donkerblauw velours. Daarnaast zet Sofacompany ook hard in op de trend van modulariteit. Kleine woonst? Kies voor een schattige, maar comfortabele tweezit. Of ga voor een hoekzetel om de ruimte zo slim mogelijk te benutten. Kan je niet kiezen? Sofacompany heeft ook een modulaire zetel in de aanbieding. Zo verander je je zetel naargelang je mood en/of ruimte!

Koopjestijd! 

Van zin om je interieur een update te geven of gewoonweg helemaal om te gooien? Of staat er je weldra een verhuis te wachten? Bij Sofacompany zijn de solden alvast van start gegaan! Wij maakten alvast een selectie van de afgeprijsde items die we persoonlijk erg interessant (lees: te verleidelijk voor onze portemonnee) vinden. Lang leve (betaalbaar) Deens design!

Praktische info: 

Sofacompany.com 

Adres van de showroom:

Mechelsesteenweg 6, 2000 Antwerpen

Elke dag geopend van 11u tot 18u, behalve op zondag en maandag.

Dit artikel werd in nauwe samenwerking met Sofacompany gerealiseerd.

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.