#Adresjes#Restaurants

Sprookjesachtige openlucht adresjes voor de zomer

De wonderlijke Alice in Wonderland sfeer minus de wrede Hartenkoninging met deze feeërieke bestemmingen
Geplaatst op  
Sprookjesachtige openlucht adresjes voor de zomer © © New Koncept

Als je deze zomer nog zoekt naar feeërieke bestemmingen, ben je bij Actief Wonen aan het juiste adres. Het is nog steeds de ‘groene’ week en daarom zochten we voor jou de leukste en verrassendste plekjes in volle natuur uit. Droom je al weg bij het zien van de openingsfoto? Wacht tot we de rest van deze hidden gems prijsgeven! 

Dinner on the lake

Wil je werkelijk een magische avond beleven? Dan moet je de formule van Dinner On The Lake eens proberen. Met een bootje word je naar een drijvend vlot op een groot meer middenin de natuur gebracht. Vervolgens kan je genieten van een gastronomische, Aziatisch geïnspireerde lunch of diner, waarbij de setting al tot de verbeelding spreekt: een immense houten tafel, rotan stoelen, rieten hanglampen en veel groen op en naast de tafel. Het concept loopt van 1 juni tot 2 september 2018.

Adres: Abdij Van Roosenberglaan 7, 9250 Waasmunster. Lunch is vanaf 12 uur. Vanaf 18 u kan je aan de bar iets bestellen om vervolgens de boot te nemen naar het vlot om 19u voor een diner.

Tranendreef

Met een koor fluitende vogels, het zachte geruis van bomen en enkele binnensluimerende zonnestralen ontwaken? In Borgloon kan je kamperen in traanvormige tenten, die onderdeel uitmaken van het kunstproject van Nederlander Dré Wapenaar. Naast je overnachting kan je ook een kijkje gaan nemen in de prachtige tuinen van het nabijgelegen kasteel van Hex. De kostprijs per nacht voor één tent is 70 euro. Ontbijt kan ook besteld worden voor de prijs van 15 euro per persoon.

Adres: Alfonsstraat, 3840 Borgloon. Reserveren doe je via de stad Borgloon (de link biedt ook meer info over het project)

La Fabrique en ville

Temidden van het groen in het Brusselse Egmont park vind je La Fabrique en Ville, een hippe ontbijt- en lunch hotspot. Het pand, een oude orangerie, heeft metershoge en plafonds en grote ramen die zorgen voor een geweldige lichtinval en sfeer. De kleuren binnenin zijn sober gehouden: maagdelijk wit en muntgroen vormen de basis, op de tropische muur achteraan de zaak na.

Adres: Waterloolaan 44, 1000 Brussel

De rozentuin in Kortrijk

In de West-Vlaamse stad Kortrijk kan je tijdens één van je vrije dagen een ontspannende wandeling maken tussen heerlijk geurende rozen die nu in volle bloei staan. Tot eind augustus is de tuin op zijn mooist! Je vindt er ruim 200 verschillende soorten rozen.

Adres: Kasteel ‘t Hooghe, Doorniksesteenweg 218, 8500 Kortrijk

WOOD

In de tuin van het mooie Eburon hotel in Tongeren ligt er een ware parel van een pop-up bar verscholen. Thibaut Bunkens en Jeroen Jannes vormen samen Spirits and Craftsmen, een cocktailbarconcept dat voorheen mobiel was (ja, je kan ze ook inhuren!). De inrichting van de bar werd verzorgd door Coin Perdu, een bloemen- en interieurzaak in Tongeren.

Adres: De Schiervelstraat 10, 3700 Tongeren

Plantentuin van Meise

Om een unieke plantentuin te aanschouwen moet je je richting Meise begeven, daar vind je één van de grootste plantentuinen ter wereld met een uitzonderlijk plantenaanbod. De tuin werd opgericht in de Franse tijd en maakte vroeger onderdeel uit van het voormalige Nassaupaleis. Vandaag kan je er de meest fantastische planten en bloemen ontdekken, waaronder de fameuze reuzenaronskelk, vanwege zijn geur ook wel de lijkenbloem genoemd. Laat de vermeende geur van deze plant je echter niet weerhouden om een pracht van een tuin te ontdekken!

Adres: Nieuwelaan 38, 1860 Meise. Elke dag geopend van 9u30 tot 18u30.

 

Lees ook:

Gaston is terug: Gentse rooftopbar en restaurant kruidt weldra weer onze zomer

Groen om te doen: 10 x de leukste planten- en bloemenwinkels in eigen land

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.