#Inspiratie#Publireportage#Slaapkamer

Stevig slapen kan stijlvol met Auping


Geplaatst op  
Stevig slapen kan stijlvol met Auping ©

Allerlei factoren spelen een rol bij het snel inslapen en de diepte van jouw slaap. We starten bij de fase net voor het naar bed gaan. Stop liefst één uur voor het slapengaan met elke intense hersenarbeid en zet het kamerraam even wagenwijd open. Doe ook niets anders in je bed dan slapen. Lezen of TV-kijken onder de dekens verstoort het idee dat je bed enkel en alleen voor slapen dient. De juiste temperatuur is ook erg belangrijk voor een goede nachtrust. Wetenschappers spreken van een ideale kamertemperatuur van 18 graden. Er zit hierop weinig speling, want 16 graden zou al een negatieve invloed hebben.

Een goed ventilerend dekbed draagt dus zeker bij tot die juiste lichaamstemperatuur. Bij Auping bijvoorbeeld deden ze rond dit fenomeen volop aan research. Met als doel een ideale samenstelling van dekbedvulling te realiseren. Auping is een monument van Nederlands vakmanschap en werkt zodanig al meer dan 125 jaar aan het ultieme slaapcomfort. In die context valt het op dat naast het klassieke aanbod van eenden- en ganzendons, plantaardig materiaal zoals bamboe de nieuwkomer is als toepassing voor dekbed- en hoofdkussenvulling. Bijzonder aan bamboe-vulling is dat deze door zijn holle structuur 60% meer vocht opneemt dan bijvoorbeeld katoen. Bovendien heeft het materiaal van nature een antibacteriële werking en voelt het door de ronde vezelstructuur soepel en zacht aan. Wie toch gaat voor het makkelijkste onderhoud, kan natuurlijk voor synthetische vulling kiezen. Niettemin voorziet Auping de hoezen van al zijn dekbedden in 100% biologisch geteeld katoen. Bijna alle dekbedden zijn verkrijgbaar in een ‘Summer’- en ‘All Year’-variant en zijn samen koppelbaar tot ‘4 Seasons’-dekbed.

 

duvet_prestige_nature_4_seasons2
AUPING 4 seasons dekbed

Ook de Auping kussencollectie is bijna wetenschappelijk ontworpen. De types hoofdkussen zijn gebaseerd op drie slaapposities: zijslapen, rugslapen en buikslapen. Auping houdt rekening met de ruimte tussen hals en schouders. Dit voorkomt nek- en rugklachten. Voor elk van de drie de slaapposities is er keuze uit minimaal drie kussens met verschillende diktes en een vulling van dons, synthetische vezels of latex. Zo is er voor ieder lichaamsgewicht en elk postuur een passend kussen. Daarnaast wordt er bij het selecteren van het juiste kussen gekeken naar de hardheid van de matras.

A302_141_total pillow collection
AUPING Kussen-collectie

Auping kiest bij de productie van elk onderdeel, van vulling tot verpakkingsmateriaal, heel bewust voor het gebruik van duurzame materialen. Zo is ook de oude verpakking vervangen door een herbruikbare canvastas. Hiermee draagt deze nieuwe lijn bij tot de duurzaamheidsdoelstelling van het huis. Vermeldenswaard is dat het dons in de producten van Auping met zorg werd geselecteerd om zo te garanderen dat het afkomstig is van leveranciers die voldoen aan strenge normen op het gebied van dierenwelzijn. Door dit engagement werd het bedrijf beloond met het zogenaamde RDS-certificaat dat producenten uitsluit die het welzijn van dieren schaadt.

Het nieuwe dekbedden- en kussenassortiment is vanaf 1 juni 2017 verkrijgbaar bij Auping Plaza’s en via geselecteerde Auping dealers. Prijzen van de dekbedden beginnen vanaf 99 euro, voor de kussens is dat vanaf 49 euro.