#Ideeën#Interieuradvies#Publireportage

Terrazzo: de coating die stijlvol en trending is

Terrazzo is de allernieuwste trend in vloeren en coating voor allerlei oppervlakten in huis, van je werkblad tot je decoratie toe! Wij spraken met BEALSTONE, expert in terrazzo coating.
Geplaatst op  
Terrazzo: de coating die stijlvol en trending is © BEALSTONE

Zegt je dat iets, terrazzo? Deze minerale bekleding is een subtiele mengeling van natuursteen, gekleurd marmer en cement, al dan niet gekleurd in de massa. Op de vloer wordt het al langer dan vandaag gebruikt, maar tegenwoordig is het ook populair tegen je muren, je meubilair en zelfs je decoratie.

Terrazzo wordt ook wel granito genoemd, een materie van Italiaanse oorsprong die de laatste tijd erg in trek is. Van de badkamer, woonkamer tot aan de keuken toe, terrazzo is toepasbaar in het hele huis. Met een veelheid aan kleuren en afwerkingen kan deze trendy coating evengoed in een ouder huis als in een nieuwe constructie, zowel binnen als buiten. Ook België kent zijn eigen terrazzo-expert: het familiebedrijf BEAL dat beter gekend is onder het gedeponeerde merk BEALSTONE, is gespecialiseerd in terrazzo coating in al zijn hedendaagse vormen.

terrazzo-coating-beal-bealstone
BEALSTONE terrazzo coating tegen een keukenmuur en -blad, uitgevoerd door het bedrijf Beal. © Miranda Koopman – toepassing Wim Duivehuizen

Hyperpersoonlijke realisaties op maat

BEALSTONE micro-terrazzo kun je werkelijk overal aantreffen: op je badkamervloer, je trap of zelfs een eenvoudig nachtlampje. De ultrabestendige materie leent zich perfect om je interieur te personaliseren dankzij zijn oneindig aantal kleurkeuzes, met grote of kleine stukjes granulaat, om zo aan je interieurproject van je dromen te voldoen, volgens jouw wildste en creatiefste eisen.

terrazzo-beal-bealstone-coating
Micro-terrazzo coating op een douchevloer van BEALSTONE. Architecten: Baeten Hylebos

In terrazzo kun je elk type steen, grondstof, en zelfs gerecycleerde toevoegingen zoals schelpen, spiegelsnippers, metaal, marmer en zelfs edelstenen verwerken! Het is die unieke transformatie die leven geeft aan een esthetische en trendy terrazzobekleding, en die vervolgens kunt toepassen tot zelfs in dagdagelijkse gebruiksobjecten zoals meubels en interieurvoorwerpen.

Met BEALSTONE kun je overigens samenwerken om echt een persoonlijk verhaal te vertellen. Zo kun je terrazzo creëren met stukjes uit flessen die je tijdens je huwelijk kreeg, stukjes steen uit het huis van je (groot)ouders, marmer uit de vloer waarop je je eerste stappen zette… De mogelijkheden zijn legio!

terrazzo-beal-bealstone-coating-badkamer
Hedendaagse terrazzo van BEALSTONE verwerkt in een lavabo van een badkamer. ©Mireille Roobaert – Best Decor

Een duurzame en ecologische coating

Waarom kiezen voor BEALSTONE een must is? De coating bestaat voor 97% uit ingrediënten van natuurlijke herkomst. Het materiaal kan zowel nieuw aangelegd worden maar wordt ook bij renovaties gebruikt, om eventueel beschadigde, reeds aanwezige terrazzo te herstellen. Doordat het materiaal niet zo erg dik is kan het ook op op bestaande vloeren worden geplaatst om afval te verminderen. Praktisch gezien is deze optie ook voordelig, omdat ze de kosten van het recycleren wegneemt.

ecologische coating beal bealstone
©Miranda Koopman – Concept: Ingrid Lange

Nog een goed nieuwtje inzake het milieu: BEALSTONE biedt zijn cliënteel de keuze om gesteente uit de regio te integreren in de creaties, om zo de CO2-voetafdruk die gepaard gaat met het transport van zware grondstoffen te verminderen. Bovendien wordt de BEALSTONE-materie tijdens het aanbrengen direct met pigmenten gekleurd. Met andere woorden: er is geen sprake van verspilling op de bouwplaats! De kers op de taart? Terrazzo is één van de weinige granieten die droog geschuurd kan worden tijdens het aanbrengen. Beter voor het milieu, want hiermee voorkom je een aanzienlijke waterverspilling.

Makkelijk onderhoud

Kiezen voor een bijzondere en niet zo erg veel voorkomende coating als terrazzo kan op het eerste zicht beangstigend lijken, zeker naar onderhoud toe. Maar met de creaties van BEALSTONE hoef je je nergens zorgen om te maken! Het duurzame resultaat laat zich makkelijk reinigen en behandelen. 

Wat denk je, zwicht je voor BEALSTONE bij je volgende interieurproject?

Dit artikel werd in nauwe samenwerking met BEAL gecreëerd.

Meer info via Bealinternational.com

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.