#Inspiratie#Planten

Test: slim je planten bewateren

We testten een smart home innovatie voor kamerplanten uit, opdat je je groene vrienden nooit meer vergeet te bewateren.
Geplaatst op  
Test: slim je planten bewateren ©

Nuttig, Interessant, Ecologisch, Uitzonderlijk, Wondermooi of Schattig. Elke maand test de redactie iets N.I.E.U.W.S uit. Deze maand: een smart systeem om je planten in leven te houden. Maak kennis met PlantRay, een innovatie die je tijdig eraan doet herinneren dat je plant water moet krijgen! 

Het concept

Situatieschets: je houdt van een urban jungle in huis maar je vergeet dat je planten hebt, wanneer je ze water moet geven, of iemand anders was je al voor. Om te voorkomen dat je dierbare planten uitdrogen of verdrinken is er nu een handig hulpstuk. Maak kennis met PlantRay. Het concept is simpel: je steekt het stukje technologie in je bloempot en het verwittigt je wanneer je plant een frisse douche nodig heeft. Het product belooft je een succesvolle toekomst als plant parent.

Hoe gaat het in zijn werk?

Het opzet van het systeem dat als geheugensteun voor het bewateren van je planten dient is simpel. Je haalt het product uit zijn verpakking, verwijdert het dopje en steekt de meegeleverde batterij erin. Plant de PlantRay in de aarde van de bloempot en bewater je groene vriend vervolgens. Het systeem heeft 5 verschillende programma’s afgestemd op de plant waarover het zal waken: een default setting voor normale planten, een ‘droog’ programma voor planten zoals cactussen, een ‘regular’ programma, een ‘vochtig’ programma en een ‘speciaal’ programma voor orchideeën. PlantRay waarschuwt je met een kleurcode wanneer je moet bewateren. Blauw licht staat voor een gezonde plant, groen
wil zeggen dat de plant een beetje uitgedroogd is, rood wil zeggen dat het hoogtijd is voor vers water.

Het verdict

Als je besluit om een PlantRay aan te schaffen, informeer je dan eerst via de leuke online tutorial die je uitlegt hoe je precies te werk gaat. En breng je medebewoners (lief, familieleden, huisgenoten) ervan op de hoogte dat ze vanaf nu de planten énkel mogen bewateren wanneer onze kameraad PlantRay het aangeeft. Een leuke innovatie, maar begin goed door je voldoende te informeren over de werking van het item en het soort plant waarover je je zal ontfermen.

Interesse?

De Plantray wordt in de Benelux verkocht door Topgadgets in Zaventem. Hij is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren. Een batterij die één jaar meegaat is inbegrepen. De prijs is 29,99 euro, maar met de tijdelijke actiecode ‘happyplant2019’ krijg je 15% korting. De actie geldt tot en met eind april.

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.