#Adresjes#Restaurants

The trend experience: witte minimalistische hotspots

Elke week publiceren we een aantal hotspots aan de hand van een trend. Deze week: hemelswitte interieurs
Geplaatst op  
The trend experience: witte minimalistische hotspots © ©Amen

Wit is de kleur van onschuld, puurheid en vrede. Wit wordt geassocieerd met zuiverheid, eenvoud en kalmte. Het is de kleur van een nieuw begin. Daarom starten we de week met een reeks oogverblindende hotspots die getuigen van een sterk staaltje white aesthetic. Hieronder vind je een witte selectie om de drukte van de dag te ontvluchten. 

St. Vincents

Wat ooit leek op een robuust kraakpand – de restanten van een voormalige drukkerij – is nu een prachtige, helderwitte interieur- en kledingboetiek, café en exporuimte. In de conceptstore gevestigd op de Kleine Markt in Antwerpen vind je een verfijnde selectie interieuritems, opgesteld in de meest gedetailleerde sequenties van kleur en vorm. Om de items vanop een afstand te kunnen bewonderen kan je plaatsnemen in het café, in het midden van de winkel, waar je geniet van een heerlijke koffie of thee. Sporadisch vinden er ook culinaire evenementen plaats, zoals een wine tasting of een vegetarische kookworkshop.

Adres: Kleine Markt 13, 2018 Antwerpen

Elke dag geopend van 12u tot 18u30, behalve op zaterdag, dan is het van 11u tot 18u30.

Amen

Wat krijg je als je een sterrenchef, een blank interieur met zwarte toetsen en houtelementen combineert? In al zijn eenvoud lijkt Amen wel een beetje de zevende (design)hemel te zijn, waar warmte en gezelligheid primeren. Het concept in Elsene is een creatie van chef-kok Pascal Devalkeneer, gekend van zijn tweesterrenrestaurant Le Chalet de la Fôret, en juwelenontwerpster Pili Collado die een architectenachtergrond heeft. De eenvoud in het interieur wordt overigens ook doorgetrokken naar de menukaart: je hebt er enkel keuze uit vier voor- en hoofdgerechten, afgewisseld met wat Mediterrane seizoenssuggesties.

Adres: Franz Merjaystraat 165, 1050 Elsene

Open van dinsdag tot zaterdag, van 12u tot 14u30 en van 19u tot 22u30

Raam

Voor een doordeweekse lunch in een interieurmix van Scandinavisch minimalisme met een Frans/Italiaanse twist, moet je in de voortuin van nv Engels zijn, het Lokerse raam- en deurenbedrijf. Raam kwam tot stand onder leiding van Tom Klüssendorf en Vic Christiaens, waarbij ze beroep deden op Didier Engels voor het interieurontwerp. Je schuift er aan de Italiaanse designtafel voor een originele salade of een herwerkte klassieker.

Adres: Gentse Steenweg 136, 9160 Lokeren

Elke werkdag geopend van 11u tot 17u, behalve op donderdag en vrijdag dan sluiten ze om 23u.

Comptoir des Galeries

In de Koningsgalerij in Brussel blijken een sobere witte inrichting en hout ook weer een winning combinatie te zijn. Gastronomisch is Comptoir des Galeries ook een hoogvlieger, met chef-kok Julien Burlat aan het roer, die voorheen de sterrenzaak Dôme in Antwerpen leidde. Een huiselijke sfeer, een lichtrijke ruimte en veel kunst aan de muren: niet alleen de gerechten zijn om van te watertanden, het interieur is dat zeker ook.

Adres: Koningsgalerij 6, 1000 Brussel

Van dinsdag tot vrijdag geopend van 12u tot 14u en van 19u tot 22u. Op zaterdag enkel open van 19u tot 22u.

Pici

Bij Pici in Antwerpen kan je terecht voor la cucina semplice, wat ‘de simpele keuken’ betekent. Ze serveren er eenvoudige, no-nonsense gerechten met pure ingrediënten en versgedraaide pasta. En wat het interieur betreft hebben ze dezelfde lijn doorgetrokken met de eenvoud van de wit geschilderde muren en dito meubilair. Kom met jezelf in het reine met een portie soulfood en een rustgevende setting in het hart van de modestad.

Adres: Dageraadplaats 13, 2018 Antwerpen

Open van maandag tot donderdag van 12u tot 14u en van 17u30 tot 21u30. Vrijdag van 12u tot 14u en van 17u30 tot 22u. Zaterdag van 17u tot 22u. Zondag doorlopend van 12u30 tot 20u30.

Heb je de Gentse skyline al vanop een rooftop bewonderd? Gaston is de place to be! 

Voel je je een beetje wild? Ga back to the jungle met onze groene adresjes.

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.