#Ideeën#Inspiratie

Tip: zo introduceer je kleur in je interieur

Maak komaf met het 'vijftig tinten beige' interieur en ga voor kleur!
Geplaatst op  
Tip: zo introduceer je kleur in je interieur © Dulux

Decoreren met neutrale kleuren is veilig, werkt altijd en past in elke stijl. De minimalistische en monochromatische designs zijn tijdloos, maar dat betekent niet dat je niet mag experimenteren. Hier zijn alvast enkele tips om wat kleur toe te voegen aan je interieur.

1

Een kleurrijke accentmuur

Accentmuur van het Italiaanse label © CEDIT dat artistieke vloer- en wandbekledingen van keramiek creëert. Meer info via florim.com/en/cedit/

Een van de gemakkelijkste manieren om terug wat kleur te brengen in je omgeving is met een likje verf. Door een muur te accenturen met een gewaagde kleur doe je al heel wat. Hou je het liever wat simpeler? Ga dan voor een subtiele accentkleur uit dezelfde kleurenfamilie, maar kies een donkere tint dan de rest van je muren.

Durf hierin ook creatief te zijn. In plaats van een kleur te kiezen, waarom ga je niet voor een leuk patroon met contrasterende tinten?

2

Accessoires als vertrekpunt

Een ideale manier om kleur toe te voegen aan je interieur is aan de hand van accessoires. Je hoeft niet onmiddellijk de volledige woonkamer in een funky kleur te schilderen om je omgeving op te fleuren. Ook bij accessoires kan je experimenteren. Begin met de kleinere voorwerpen zoals kussens en eindig met een kleurrijk tapijt. Kussens zijn bijvoorbeeld makkelijker om te vervangen en kan je ook afwisselen, met een groot tapijt is dit echter al wat moeilijker. Wees niet bang om te mix & matchen.

3

Kunst zorgt voor kleur

© MADE

Als je liever monochrome meubels en accessoires verkiest, breng dan kleur in je interieur door kunstwerken, fotografie en beeldhouwwerken. Door de rest van je omgeving redelijk simpel te houden, krijgen de artistieke stukken een centrale plaats. Wees dan ook niet bang om opvallende en kleurrijke prints te kiezen. Deze kunstwerken hoeven heus niet angstaanjagend te zijn: je kan ze perfect gebruiken om jouw interieurstijl te benadrukken.

4

Meubels

© La Redoute

Wie het groots ziet, kan ook investeren in meubelstukken in je favoriete accentkleur. Denk aan een leuke sofa of eetkamerstoelen in verschillende kleuren.

Een gouden tip is om een statement piece te kiezen en de rest van je interieur daarrond in te vullen. Kies je bijvoorbeeld voor een zetel in een okergele tint dan kan je voor een warm palet gaan afgesteld op je zetel. Durf hier opnieuw te experimenteren. Het is niet omdat je een zetel hebt die iets meer opvalt, dat de rest van je interieur dat extraatje uit de weg moet gaan. Ook lampen zijn bijvoorbeeld een leuke manier om wat persoonlijkheid toe te voegen aan een ruimte.

5

Een frisse keuken

Een voorbeeld van een Ikea-hack met keukenfronten van de gekende Zweedse speler. Bron: hips.hearstapps.com

Een leuke manier om je keuken te voorzien van wat meer kleur is via je keukenkasten. Ben je de beige kleur van de kast beu? Verf ze dan gewoon in een fris kleurtje!

Sommige onder ons hebben die vrijheid niet, maar dat betekent niet dat je van je keuken ook een kleurrijke plaats kan maken. Vervang je normaal wit servies door een set met levendige kleuren en patronen. Donkere tinten werken bijvoorbeeld heel goed wanneer je eettafel van lichtergekleurd hout is gemaakt.

Geschreven door stagiaire Sien Van de Wouwer

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.