#Inspiratie#Werkruimte

Onze tips om efficiënt en stijlvol te telewerken

Velen van ons werken nog altijd van thuis uit. Werk je momenteel in je eetkamer of beschik je over een eigen kantoor? Ook die ruimte verdient een mooi én praktisch interieur.
Geplaatst op  
Onze tips om efficiënt en stijlvol te telewerken © MADE.COM

Na een jaar telewerken is het moeilijk om dat aspect nog uit ons leven weg te denken. Een gevolg? Onze ruimtes zijn multifunctioneel geworden, zeker als je geen thuiskantoor hebt. We gebruiken onze eettafel als bureaumeubel en onze woonkamers om in te sporten. Maar hoe richt je zo’n ruimte nu optimaal in?

Back to basics

© MADE.COM

Een bureau en bureaustoel zijn de twee belangrijkste elementen in je werkruimte. Een goede bureaustoel verbetert je zithouding hebt en vermijdt op deze manier rugpijn. Heb je geen bureaustoel? Dan kan een kussen in je rug altijd helpen. Telewerken betekent dat comfort voorop staat.

Niet iedereen heeft ruimte of budget voor een nieuw bureaumeubel. Heel wat mensen transformeerden de eettafel naar een bureau, hoewel dat niet altijd evident is. Baken je werkzone duidelijk af door maar een deel van je tafel te benutten. Plaats eventueel een kastje naast de tafel zodat je alle losse dingen hierin kan opbergen aan het einde van de werkdag. Bovendien ben je dan zeker dat er niemand eten morst op belangrijke papieren.

Belichting

© MADE.COM

De juiste verlichting voor je werkplek heeft vooral te maken met voldoende daglicht. Dat is aangenaam om in te werken, maar houdt je ook wakker en fris. Nu de dagen wat langer zijn, is dit vast en zeker een aanrader. De verlichting van je werkomgeving deel je verder best op in drie delen: basisverlichting, functionele verlicht en accentverlichting.

De basisverlichting is de hoofdlamp in je ruimte. Voor functionele verlichting kijken we naar een goede bureaulamp. De accentverlichting laat je toe om voor een rustige sfeer te zorgen. Denk eraan om met warme kleuren te werken en geen fel wit licht. Dit is goed wanneer je iets later moet werken en je het toch wat gezelliger wilt maken.

Planten

© MADE.COM

We zitten veel binnen en bepaalde planten zorgen voor een gezond zuurstofgehalte binnenhuis. Woon je klein en is de ruimte die je hebt beperkt? Overweeg dan hangplanten. Zowel planten als bloemen zijn een goede manier om je werkplek dynamischer te maken.

Inspireren

© MADE.COM

Je werkruimte moet praktisch zijn, maar moet je ook motiveren en inspireren. Het is belangrijk dat je niet te snel verveeld raakt in je omgeving, want dat kan voor afleiding zorgen. Ga op zoek naar foto’s en kunst die je inspireren en een positief gevoel geven. Zorg dat je werkplek echt jouw stijl uitademt zodat je gemotiveerd bent om achter je bureau te zitten. Ook op dagen dat je liever iets anders wil doen.

Wie stijladvies voor een telewerkruimte thuis zoekt, kan terecht op de website MADE.COM. Het interieurlabel lanceerde op 12 april 2021 een nieuwe service die klanten helpt met het inrichten van hun ideale thuiswerkplek. De MADE-stylisten helpen klanten een-op-een, met advies over specifieke producten en hoe je deze het beste introduceert in je interieur.

Rust

© MADE.COM

Met een rustige ruimte bedoelen we dat je omgeving ordelijk is. Voorkom vervelende afleiding door rommel rond je werkplek op te bergen. Creëer rust door bijvoorbeeld de kabels van je computer weg te werken en hou je bureau leeg. Geef alles een eigen plekje zodat je niets verliest en het aan het einde van de dag terugkeert naar zijn eigen plekje. Plaats een kleine organizer op je bureau waar je altijd de belangrijkste dingen in legt zoals pennen en een notitieboekje.

Een gouden tip is om dit de avond ervoor te doen. Sluit je werkdag af door elke avond je bureau netjes op te ruimen. Zo zet je de werkplek weer terug in een plek voor jezelf als je geen thuiskantoor hebt en kan je zonder zorgen ontspannen.

Hier zijn alvast enkele woonaccessoires die thuiswerken aangenamer maken!

Geschreven door stagiaire Sien Van de Wouwer

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.