#Ideeën#Interieuradvies

Tips: zo creëer je een geslaagde staycation

Bereid je interieur voor op een staycation die je volledig tot rust brengt
Geplaatst op  
Tips: zo creëer je een geslaagde staycation © H&M Home

Hoewel de maatregelen geleidelijk aan versoepelen, ziet onze zomer er nog altijd anders dan anders uit. Velen van ons kiezen wellicht voor vakantie in eigen land. Wij helpen je alvast om een geslaagde staycation te plannen.

Een staycation is gevuld momenten voor jezelf die volledige ontspanning garanderen. Je kan afzakken naar een nieuwe stad of gewoon thuis blijven en er het beste van maken in je eigen tuin. Dat laatste hoeft niet minder leuk te zijn natuurlijk.

© IKEA

Begin bij het begin: opruimen. Je hoort het misschien niet graag, maar een ideale staycation begint met een rustige omgeving. We weten allemaal dat fysieke rommel ook voor mentale chaos zorgt. Eens we die stap voorbij zijn, kunnen we ons richten op de werkelijke inrichting van ons interieur.

Groen, groen en nog eens groen!

© ferm living

Planten zijn de snelste en gemakkelijkste manier om je huis als een tropisch toevluchtsoord aan te laten voelen. Ze laten je ook toe om de grens tussen buiten en binnen te doorbreken en verbeteren ons humeur!

Zorg voor een aangename sfeer

© Rituals

Niet alleen planten doen ons denken aan tropische vakanties, maar ook bepaalde geuren. Onze hersenen linken geuren namelijk aan emoties en herinneringen. Geef misschien net dat extraatje uit aan geurkaarsen, kamersprays of een aromadiffuser.

Rustgevende slaapkamer

© ZARA Home

Laten we eerlijk zijn, één van de beste delen van een hotel is ongetwijfeld het kwaliteitsvolle beddengoed. Onderschat de invloed van je beddengoed niet, want het oogt niet alleen mooi, maar verbetert ook je slaapkwaliteit.

Tijdens een staycation is het belangrijk dat je genoeg rust zodat je alle verloren energie terug inhaalt en jezelf verwent. Waarom dan niet investeren in nieuwe lakens? Een geurkaas en mooi boeket bloemen zorgen dan voor de ultieme ‘slaapkamerlook’ voor de staycation. 

Luxueuze badkamer voor een wellnessmoment

© ZARA Home

Bij een staycation hoor natuurlijk ook een pampermoment dat je toelaat om helemaal te relaxen. Leg de telefoon en computer aan de kant, neem een goed boek en verdwijn even van de radar. Het is niet omdat je thuis bent, dat je ook altijd online moet zijn.

© ZARA Home

Je kan je eigen badkamer van een spa make-over voorzien aan de hand van een paar kleine accenten. Door nieuwe badhanddoeken die lekker zacht aanvoelen aan te schaffen, heb je onmiddellijk het gevoel dat je in een luxespa aanwezig bent. Vergeet ook de oversized, donzige badjas zodat je helemaal tot rust kan komen.

Staycation in je eigen tuin

© H&M Home

Profiteren van de zon betekent dat je meer tijd doorbrengt buiten en geniet van het mooie weer. Ook je tuin verdient dus de nodige make-over voor een succesvolle staycation. Stijlvolle tuinmeubelen en bijhorende kussens zorgen voor een gezellige sfeer. Natuurlijke materialen zoals bamboe geven bovendien de ultieme resort-look.

Zin in een middagdutje? Dan is een hangmat misschien wel iets voor jou. Je kan op je gemak schommelen terwijl je je favoriete tijdschrift leest of eindelijk begint aan die ongelezen stapel boeken. Plaats je hangmat strategisch zodat je in de namiddag kan verdwijnen.

Geschreven door Sien Van de Wouwer

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.