#Agenda#Nieuws

To do: 5 boeiende designactiviteiten dit najaar

Noteer deze 5 activiteiten in je to do-lijst voor de komende weken
Geplaatst op  
To do: 5 boeiende designactiviteiten dit najaar © Marine Van Campenhout

De zomer zit er jammer genoeg bijna op. Maar wees niet getreurd: de komende weken staan er tal van leuke activiteiten op de culturele agenda gepland die je absoluut niet mag missen. Wij geven je onze persoonlijke top vijf van designactiviteiten die weldra in eigen land plaatsvinden. 

International Interior Design Exhibition (IIDE)

BRUSSEL, VAN 10 TOT 15 SEPTEMBER 2019

Kennismaken met indrukwekkende designers en unieke objecten, zegt je dat wat? Voor de tweede keer op rij, organiseert IIDE een designexpo die twee verdiepingen beslaat in Hotel de la Poste in Tour & Taxis. Het idee achter deze expo? Een sublieme kruisbestuiving creëren tussen interieurstylisten, vakmensen, kunstgalerijen en producenten in een intieme setting. Op de foto: dit jaar zal Diego Fortunato de stand van het stoffenlabel Dedar herinrichten in de vorm van een kunstwerk. Intrigerend en om naar uit te kijken, dus!

Picardstraat 5, 1000 Brussel

iide.be

Brussels Design September

© Mégane Fontaine

BRUSSEL, VAN 5 TOT 30 SEPTEMBER 2019

Dat Brussel dé referentie is voor cultuur weet je al langer. Elk jaar kun je er het hoogtepunt van design en kunst beleven, onder de noemer Brussels Design September. 30 dagen lang kun je er meer dan 100 events bijwonen, die samen een internationale smeltkroes van merken en ontwerpers vormen. Daarnaast is het de ideale gelegenheid om iconische plaatsen als het Horta Huis, Tour & Taxis, BOZAR, Adam of het Kindermuseum te bezoeken. Brussels Design September, in heel Brussel. Ontdek alle locaties en events op de website.

www.designseptember.be

UPTOWN ART & DESIGN

BRUSSEL, VAN 12 TOT 28  SEPTEMBER 2019

Elk jaar heeft Uptown Design één missie voor ogen: zowel Belgische als internationale designers verenigen met Brusselse adresjes. Het event strekt zich over meer dan 30 expositieruimtes uit in het bovenste deel van de hoofdstad en biedt een unieke kans aan om kennis te maken met talent van eigen bodem zoals Studio Lukas Cober of Irene Maria Ganser. Dit jaar heeft het event een verrassing voor ons in petto onder het mom van plastic kunst. Op de foto: de lampen van het Belgische designlabel Falluce van afgelopen jaar bij Home Autour Du Monde.

www.uptowndesigntour.com

Design as we speak

Op je agenda: ‘Design as we speak’ in Zaventem Ateliers
© Lydie Nesvadba

ZAVENTEM ATELIERS, NOG TOT 28 SEPTEMBER 2019

Jouw excuus om naar Zaventem te gaan hoeft zich tegenwoordig niet meer te beperken tot de luchthaven, want met de komst van Zaventem Ateliers  – het project van de Brusselse designer Lionel Jadot – is er één en al te doen rond design, zowel op lokaal als internationaal vlak. Nog tot 28 september krijgt de 800 m² grote Grand Hall van de ateliers een internationaal tintje, met de creatief-kritische intrede van kunstenaar Stéphane Barbier Bouvet. Voor ‘Design as we speak’ werpt hij een kritische blik op het proces van ontwerpen, meer bepaald op vlak van wonen. De Zwitser onderstreept het potentieel van kleine constructies die meer dan ooit van maatschappelijk belang zijn, nu small en smart living de woontrends domineren.

Fabrieksstraat 15/19, 1930 Zaventem

www.zaventemateliers.com

IN-POSSIBLE

BRUSSEL, NOG TOT 13 OKTOBER 2019

De keuze voor designs die je merk maken of kraken is geen eenvoudige afweging, maar een complexe evenwichtsoefening tussen techniek, emotie en budgetbeheer. Wat gebeurt er met ontwerpen die nooit het grote publiek halen? Het Italiaanse Alessi brengt samen met het Brusselse designmuseum ADAM een unieke expo over hun projecten die de fabriek nooit verlieten. Een bijzondere kijk achter de schermen van een toonaangevend huis en een must voor zij die een carrière als ontwerper ambiëren.

Trade Mart Brussels, Belgiëplein 1, 1020 Brussel

www.adamuseum.be

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.