#Inspiratie#Keuken

Trend: de mooiste glazen voor je Dalgona koffie

Een shopping van de mooiste glazen voor de hippe koffievariant die niet meer weg te denken is uit onze social media feeds
Geplaatst op  
Trend: de mooiste glazen voor je Dalgona koffie ©

Ben je wel echt ‘mee’ als je nog niet van Dalgona koffie hebt gehoord? Maak je geen zorgen als dat het geval is, wij geven je hier een update waar dit drankje plots vandaan komt. Beter nog: met onze shopping van koffieglazen ga je instant zin hebben in een cafeïnerijke pauze, met de nodige esthetische ondersteuning. 

Plotseling dook er een nieuwe trend in social media land op: de Dalgona koffie. Deze online hype komt overgewaaid uit Zuid-Korea, waar de #dalgonacoffeechallenge inmiddels ver buiten de landsgrenzen is doorgebroken. De koffie – een soort van opgeklopte roomkoffie – ziet er even lekker als een zondags dessert uit. In realiteit is hij in een handomdraai gemaakt: je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig, en het is een vegan friendly verfrissing als je de juiste melk gebruikt natuurlijk!

Dit heb je nodig om Dalgona koffie te maken:

  • 2 eetlepels instantkoffie
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels heet water
  • Koude melk (gewone of plantaardige melk)
  • Een staafmixer (of garde)

Bereidwijze:

Doe de instantkoffie, de suiker en het hete water in een kom en mix het stevig door elkaar, waarbij je best een handmixer gebruikt. Blijf mixen tot je een luchtig mengsel hebt. Vul een koffieglas voor twee derde met koude melk en voeg je opgeklopte koffieroom hieraan toe. Om af te werken kun je nog enkele ijsblokjes aan het geheel toevoegen. Roer tenslotte nog eens voorzichtig door het geheel en geniet met volle teugen van dit frisse oppeppertje! Tip: als je koffie niet lust of mijdt, dan kun je ook gaan voor een groene variant met matcha poeder (zie rechts op de foto).

De mooiste koffieglazen voor je Dalgona koffie:

Interieurfanaten als we zijn, koppelen we hier natuurlijk een knappe selectie koffieglazen aan vast! Laat je blik even glijden over de volgende items waarmee je extra veel likes scoort met je persoonlijke #dalgonacoffeechallenge.

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.