#Inspiratie#Keuken#Trends

Trend: een donker en tijdloos design voor de keuken

Donkere tinten en tijdloze designs zijn aan zet in de keukentrends van dit jaar. Doe hier inspiratie op hoe je een hedendaagse keuken inricht.
Geplaatst op  
Trend: een donker en tijdloos design voor de keuken © Ikea

Je ziet als maar meer donkere kleuren in de keukens verschijnen. Heel wat grote merken kiezen voor donkerbruin van notenhout in hun nieuwe keukencollecties. Laat je hier inspireren door deze 3 keukentrends voor 2021. Wij zijn alvast fan.

Moderne en warme keuken

Donkere keuken uit de nieuwe keukencollectie Ikea ‘Sinarp/Hasslarp’. © Ikea

Overal zien we tijdloze designs opduiken, interieurs die bestand zijn tegen de tijd. En een toffe trend voor in de keuken is het gebruiken van donkere en serene kleuren. Het geeft je keuken een tijdloze uitstraling, met een moderne twist. De donkerbruine kleur van het hout brengt ook de warmte terug in je interieur. Deze rijke tint kan leuk gecombineerd worden met heel wat kleuren en materialen, wat telkens voor een andere sfeer zorgt.

Natuurlijke elementen

‘Frame’ door Note Design Studio, donkerbruine keuken uit hout met aanrecht gemaakt door Corian in de kleur ‘Fossil’. © Reform

Natuurlijke elementen zoals hout, bamboe, rotan of marmer zijn aan zet in de keukens van 2021.  Een andere opvallende trend is duurzaamheid, en dit zien we duidelijk terugkomen in de keukens van dit jaar. Duurzame keukenaccessoires en kookgerei in natuurlijke materialen maken ons het hof.

Natuursteen als afwerking

Houten keuken in combinatie met ‘Norrvage limestone’ in de ‘Villa Clara’ van architect Henrik Schulz. © Nordiska Kök

De donkere kleur kan je heel gemakkelijk combineren met andere materialen. Maar dé favoriet van 2021 is toch wel natuursteen. Ze geeft de keuken een klassevolle uitstraling en houdt het toch heel simpel. Speel verder met deze donkere kleuren door een donkere natuursteen te kiezen of ga voor afwisseling met een witte tint.

Details uit de nieuwe keukencollectie Ikea ‘Sinarp/Hasslarp’. © Ikea

Ben je helemaal gek van deze warme keukens? Laat je hier dan zeker ook inspireren door de retro trends voor het interieur.

Geschreven door stagiaire Raïsa Pollet.

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.