#Trends

Trend: introduceer multiplex in je interieur

Een warm interieur dat bovendien budgetvriendelijk is? Kies dan voor multiplex.
Geplaatst op  
Trend: introduceer multiplex in je interieur © Plykea

Plywood, of bij ons beter bekend als multiplex, verovert onze harten omwille van twee simpele redenen: het is makkelijk materiaal om mee te werken én budgetvriendelijk. Dat het mooi oogt op onze Instagramfoto’s is alleen maar een pluspunt.

Wie denkt aan multiplex, denkt aan vloeren. Een logische toepassing van het bouwmateriaal, maar lang niet de enige. Past die ouderwetse plafond niet echt bij jouw modern interieur, gebruik dan multiplex om dit te bedekken. Zo verbergt het ook losse kabels en buizen die je liever niet tentoon stelt. Ook als accentmuur is het vast en zeker een succes.

1

Keuken

© Plykea

Houten keukens zorgen voor een warmere sfeer, maar de prijs loopt al snel op. Juist daarom vinden we multiplex vaak terug in de keuken. In vergelijking met andere keukenkasten is multiplex namelijk een pak goedkoper. Dit laat je toe om in andere zaken te investeren, zoals dat trendy koffieapparaat. Multiplex is veelzijdig, niet alleen in de ruimtes waar je het gebruikt, maar ook in het uitzicht. Zo kan je voor een natuurlijke look gaan, maar evengoed ook experimenteren met kleur.

© The Gifted Few

Op zoek naar een leuke manier om keukenapparatuur en snuisterijen tentoon te stellen? Overweeg dan eens een pegboard. Dit is een multiplex bord dat je aan de muur hangt. De gaatjes erin laten je toe om er planken aan toe te voegen waarop je planten, borden, theekopjes en zoveel meer kan zetten.

2

Woonkamer

© Jansje Klazinga

Multiplex is niet gelimiteerd tot de keuken of vloeren, integendeel. Een eenvoudige toepassing zijn opbergplaatsen: van een tv-meubel tot een boekenkast. Dit laat je ook toe om kasten eenvoudig op maat te laten maken of om zelf aan de slag te gaan.

3

Slaapkamer

© Burkatron

Een manier om multiplex te introduceren in je slaapkamer is door een hoofdeinde. Het oogt minimalistisch en zorgt bovendien voor een gezellige sfeer in de slaapkamer. Trek het door naar de vloer en je zorgt voor een mooi geheel. Je kan het hoofdbord eenvoudig houden, maar schilderen of een stoffen bedekking is ook een optie. Het is zowel een leuk accent als een goedkoop alternatief.

4

Badkamer

© Make Furniture

Het idee dat multiplex niet thuishoort in vochtige ruimtes klopt niet. Het is wél belangrijk dat je aan de leverancier duidelijk maakt waarvoor je het gebruikt. Ook in de badkamer creëert multiplex een warme en rustgevende ruimte. Vaak is een badkamer kil en wit, maar dat compenseert multiplex. Wil je liever zelf de handen uit de bouwen steken? Misschien is deze organizer gemaakt van multiplex wel iets voor jou. Ideaal om ook de badkamer georganiseerd te houden.

Geschreven door stagiaire Sien Van de Wouwer

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.