#Ideeën#Interieuradvies

Trend: keer terug naar het hier en nu in een mindful interieur

Laat de rust terugkeren naar je woning met zachte kleuren en een minimalistisch interieur. Zo zorg je voor mindfulness in je huis.
Geplaatst op  
Trend: keer terug naar het hier en nu in een mindful interieur © Bolia

Elke dag van thuis werken kan lastig zijn, je kijkt steeds op dezelfde muren en er is geen grens meer tussen werk en privé. Dit kan zorgen voor een grote portie stress en oplopende emoties. Niet enkel aan de hand van meditatie en mindfulness zoeken we naar rust en focussen we ons op het nu. Ook je interieur kan je hierbij helpen. Met deze tips zorg je voor een mindful interieur om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur.

Serene kleuren

© Ikea

De eerste en meest logische tip voor een sereen en mindful interieur is het gebruiken van zachte kleuren. Deze geven je ruimte direct een rustige uitstraling, zo zijn er niet te veel schreeuwende kleuren die op je afkomen. Denk maar aan beige, lichtgrijs, zachtgroen of oudroze: kleuren die mooi in je interieur blenden en de sereniteit behouden. Maar ook tinten die je terugbrengen naar geluksmomenten, bijvoorbeeld het lichtblauw dat doet denken aan de lucht op een zomerse dag.

Natuurlijke materialen

© Kvik

Gebruik maken van natuurlijke materialen heeft al altijd voor sereniteit gezorgd. Op die manier sta je een stap dichter bij de natuur, een plek die ons sowieso tot rust brengt. Als het over mindfulness gaat, laten we ons al snel inspireren door de prachtige natuur die toch wel gezien wordt als een plek om te ontsnappen aan de realiteit. Je hebt in de natuur geen gevoel van chaos, ze combineert probleemloos kleuren op een aangename manier. Alles vindt een weg om samen voor harmonie te zorgen.

Geen afleiding

© Zara Home

Kies voor simpele designs zonder al te veel afleiding. Hou de rust in je ruimte door alle extra’s weg te laten, zodat je 100% kan focussen op jezelf en je omgeving. Vervang bijvoorbeeld een tapijt met veel kleur en motieven door een strak tapijt die de ruimte de nodige rust bezorgt. Door deze afleidingen weg te laten, creëer je een ruimte waar enkel de spullen staan die je echt gelukkig maken. Geen overtollige prikkels die je afleiden of zorgen voor extra stress.

Terug naar de essentie

© Ikea

Weg met al die spullen in huis die je toch niet gebruikt! Vermijd liever het kopen van dingen zonder echte functie in huis. We gaan helemaal terug naar de essentie, enkel het broodnodige in ons interieur. Kies enkel spullen die je gelukkig maken en items waar je écht niet zonder kan. Door enkel het essentiële te behouden, krijg je direct veel meer ademruimte en meer plaats om te bewegen. Wees niet bang van ruimte, probeer niet elk hoekje op te vullen. Omarm het essentiële en geef voorkeur aan zaken die je echt gelukkig maken.

Geschreven door stagiaire Raïsa Pollet.

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.