#Inspiratie

Trend: natuurlijke texturen in je interieur

Van beton, over terrazzo tot limewash, mortex en travertijn... Natuurlijke texturen zijn ultra trendy!
Geplaatst op  
Trend: natuurlijke texturen in je interieur © Quick-Step

De natuur is tijdloos en blijft een inspiratie voor de wereld van interieurs. Steeds vaker zien we echte én neppe – maar o zo goed nagebootste – natuurlijke texturen opduiken in de interieurs van vandaag. Beton, limewash, mortex en travertijn in subtiele kleuren en met neutrale prints, winnen aan populariteit en zijn gemaakt om nog een lange tijd door te gaan. Enkele voorbeelden van hoe je natuurlijke texturen zelf kunt integreren in je eigen cocon. 

Gek op beton

Wie van moderne rustiek, minimalisme of de japandi-trend houdt, weet dat één onderdeel cruciaal is: het gebruik van beton. We zien dit materiaal veel terugkomen in meubilair of in oppervlakten zoals keukenwerkbladen, badkuipen, gietvloeren etc. Beton is strak en tijdloos, een dankbaar materiaal dat je voor vele jaren kan behouden én kan matchen met andere kleuren, prints of texturen.

Limewash: een hippe verfsoort

Heb je al van limewash gehoord? Deze kalkachtige verfsoort is heel erg in trek momenteel en creëert een aangename warmte in elk interieur. Het aanbrengen mag dan wel moeilijk lijken, in feite kan je er niets verkeerd mee doen. Leef je volledig uit door kris kras te schilderen, want dat geeft nog steeds het mooiste resultaat. Gebreken worden hier geprezen! Hier vind je een handige tutorial indien je je wil wagen aan een eigen limewash project!

© April and May

Met deze verf kan je je muren ook meubilair mee opfrissen trouwens. Naast limewash gebruikt men ook vaak Mortex – een mix van cement en kalk – om meubilair, muren en zelfs vloeren mee te bepleisteren. Het is een waterdicht en duurzaam materiaal. Het proces om het aan te brengen mag dan wel heel arbeidsintensief zijn, maar het resultaat is o zo mooi!

Travertijn, de duurzame lieveling 

Of het nu om een tafel, een vloer of wandafwerking gaat: travertijn zal nooit verdwijnen. Deze natuursteen, die net iets zachter van kleur is, is bezig aan een serieuze opmars. Haar aangename tint en subtiele print is de ideale aanvulling voor wie van een warm maar strak interieur houdt. We zien deze natuursteen terugkomen in de werkbladen van keuken of badkamermeubels, maar even goed in bijzet-, salon- of eettafels. Meer travertijnsinpiratie vind je hier.

Uit de collectie van Tine K Home

Subtiele terrazzo

Terrazzo, een bonte kleurenaangelegenheid? Niet altijd! Deze natuursteen kan je ook implementeren op een rustige manier. Ga voor terrazzo met een kalme basis met een lichte ondertoon waarin kleine stenen verwerkt zitten. Deze look is perfect als wandbekleding, als werkblad van een keukeneiland, in waskommen of als vloertegel. Het voegt een subtiele portie detailwerk toe in een hedendaags interieur.

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.