#Ideeën#Interieuradvies

Trend: organische vormen in je interieur

Er is écht geen ontsnappen meer aan de trend van organische vormen in meubilair. Ontdek hier onze inspiratie!
Geplaatst op  
Trend: organische vormen in je interieur © Ferm Living

Rond, ronder, rondst: designs met organische vormen zijn niet meer weg te denken uit een hedendaags interieur. Dit voor- én najaar shop je best ‘curvy’ designs voor een serene maar klassevolle sfeer. Denk aan ovaal, inspiratie uit de natuur en sobere tinten. 

Wabi Sabi invloeden 

Organisch en imperfect gaan hand in hand. Designs die niet perfect afgelijnd zijn vallen onder de noemer ‘organisch’. We zien veelal ronde vormen, van ovale tot amoebe-achtige ontwerpen geïnspireerd op de natuur. De trend is een zoektocht naar rust en balans zowel op vlak van vorm als kleur. Zowel moderne labels zoals Pierre Augustin Rose en Ferm Living, als de klassieke designmerken hebben ronde, organische designs in hun bezit, gezien de trend een hertaling is van de jaren 50 en 60. Geen slecht idee om eens wat online research te verrichten naar bv. een vintage ‘Platner’ stoel van Knoll of een ‘Canapé Boule dit ours’ sofa van Jean Royère. Helemaal weer hip!

Links: Sofa ‘190’ van ©Pierre Augustin Rose – Rechts: ‘canapé boule dit ours polaire’ sofa en fauteuils van Jean Royère © Christies (boven) en  © The Socialite Family (onder)

Natuurlijke materialen 

Verwacht je aan zachte texturen: veel wol, kwaliteitsvol katoen en linnen wat betreft het zitmeubilair. Verder speelt hout een belangrijke rol: eik, mango, walnoot zijn de meest voorkomende soorten in organische ontwerpen. Veel designers gaven hun designs met een relatief sober materiaalgebruik een luxueuze toets, door af te werken met marmer, messing of glas. Ook in decoratieve accessoires wordt de trend van natuurlijke materialen en zachte texturen doorgetrokken. We zien veel keramiek, beton en rotan.

© Zara Home

Lichte tinten 

Het kleurenschema blijft au naturel en veeleer helder, met tinten zoals beige, crème en ijsbeerwit met af en toe een grijze, roestbruine of groene afwijking. Het doel van deze trend is om evenwicht in je inrichting te bewaren en een serene sfeer in de leefruimte te creëren. Hier tref je dus geen dynamische kleuren aan.

Nood aan wat inspiratie? Werp vlug een blik op onze shopping!

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.