#Publireportage

Vergeet de vogels deze zomer niet!

Ook in de zomer kunnen onze tuinvogels onze hulp gebruiken.
Geplaatst op  
Vergeet de vogels deze zomer niet! ©

De dagen worden langer, de temperaturen stijgen, het gras wordt steeds groener. De natuur herleeft en we komen terug buiten de muren van onze woning. Bestaat er iets leukers dan in je tuin of op je terras genieten van de zon, de buitenlucht en van goed gezelschap? Het vrolijke gezang en gefladder van je buitenvogels maken het plaatje compleet.

Vogels, zomers leuk gezelschap

Wellicht heb je tijdens de winter diezelfde vogels een handje geholpen door hen extra voeding te geven zoals mezenbollen of Menu Nature Frost Nights Blend. Maar ook tijdens lente en zomer kun je de vogels in je tuin of op je terras gelukkig maken door de gepaste voeding aan te bieden. Het is immers een misverstand te denken dat vogels het tijdens de zomer gemakkelijker hebben om aan het juiste voedsel te geraken dan in de winter. Waarom?

We maken het onze buitenvogels niet gemakkelijk!

Koude, sneeuw of ijs zijn factoren die de zoektocht van vogels naar voedsel bemoeilijken en ons aanzetten om bij te voederen. Er zijn echter belangrijkere redenen waarom vogels meer moeite hebben om het geschikte voedsel te vinden. De toenemende verstedelijking maakt dat er steeds minder voedsel beschikbaar is voor hen. Ook buiten de stad krijgen vogels het door de intensieve landbouw en klimaatsverandering lastiger.

verselelaga

Geschikte voeding voor elk seizoen

Het is dus geen overbodige luxe om je buitenvogels het hele jaar door aan voedsel te helpen. Daarbij is het belangrijk om voeding te geven die aangepast is aan het seizoen. Zo bied je in de winter het best vetrijke voeding aan zoals de Menu Nature Frost Nights Blend en geef je tijdens de lente meer eiwitrijke voeding. De Menu Nature Nesting Blend bevat extra insecten en calcium, noodzakelijke ingrediënten tijdens het broedseizoen en dus dé aangewezen voeding voor de lente.
Diezelfde eiwitrijke voeding blijft belangrijk voor de opgroeiende vogels tijdens het zomerseizoen. Je kunt dus gerust Menu Nature Nesting Blend blijven strooien. Een goed alternatief tijdens de zomer is de 4 Seasons Blend of Clean Garden Blend, aangevuld met Insect mix of Raisins & Berries.

Image-3---web

Vergeet het water niet!

Naast de juiste voeding blijft het ook tijdens de zomer belangrijk om voldoende water te voorzien. Net als wij hebben vogels bij warmer weer meer nood aan vocht. Bovendien is er dan minder water beschikbaar. Het mag in België dan wel vaak regenen tijdens de zomermaanden, de plassen drogen ook sneller op. Zorg dus ook tijdens de zomer voor een bakje water. De vogeltjes zullen je extra dankbaar zijn, want ze kunnen er niet alleen van drinken maar ook naar hartenlust in baden.

Samen genieten van onze leefomgeving

Gelukkig voelen steeds meer mensen zich betrokken bij de natuur en bij de vogels in de omgeving van hun woonplaats. Een goeie band met onze natuurlijke leefomgeving maakt ons leven rijker en zinvoller. Het maakt van je huis een thuis. Buitendieren voederen is bovendien een ideale activiteit om de kinderen bij te betrekken. Ze leren zorg te dragen voor hun omgeving en voor lotgenoten. Zo doen we met z’n allen iets terug voor de natuur en kunnen we samen genieten van een prettige leefomgeving.
En nu op zoek naar Menu Nature-producten? Je vindt ze in de dichtstbijzijnde dierenspeciaalzaak.

Het team van Actief Wonen dankt u voor uw deelname! Volg ons op Facebook & Instagram !