#Agenda#Dit is Belgisch#Nieuws

Vier de Dag van de Ambachten mee op 18 november

Een dag om vakkennis, talent en passie in de kijker te zetten!
Geplaatst op  
Vier de Dag van de Ambachten mee op 18 november © Dag van de Ambachten

Verknocht aan unieke voorwerpen? Een voorliefde voor ambachtelijke creaties? Zin om nieuwe dingen te ontdekken? Zondag 18 november 2018 is je kans om passie, talent en bijzondere knowhow te ontdekken in ateliers over heel het land tijdens de Dag van de Ambachten. Sinds 2006 kan het grote publieke jaarlijks het neusje van de zalm van het Belgische vakmanschap aanschouwen tijdens de opendeurdagen bij de deelnemende ambachtslieden. 

Bijna 1100 talenten gespecialiseerd in meer dan 50 verschillende activiteiten, verspreid over heel België stellen hun ateliers open om het grote publiek kennis te laten maken met hun artisanale verwezenlijkingen. De deelnemers kregen allen een officiële overheidserkenning voor ambachtslieden, wat wil zeggen dat ze gespecialiseerd zijn in een authentieke activiteit, eigenhandige producten voortbrengen en de knowhow van een ware ambacht bezitten. Het initiatief  bestaat al sinds 2006 en wordt georganiseerd door FOD Economie met de steun van de minister van Middenstand, Zelfstandigen en kmo’s.

Praktisch betekent dit dat je als bezoeker het voorrecht hebt om zowel traditionele ambachten zoals aardewerk, hout-, steen-, ijzerbewerking, en keramiek kan bewonderen, maar evengoed innovatieve activiteiten. Je kan dus niet alleen een deugddoende en inspirerende uitstap maken, de toegang tot elk atelier is bovendien gratis.

Noteer dus zeker en vast zondag 18 november 2018 in je agenda voor een bijzonder herfstevenement!

Meer informatie over de deelnemende ateliers vind je terug op de website van de Dag van de Ambachten.

Lees meer:

Lees ook:

Zo creëer je een brutalistisch interieur

Deze badkameressentials wil je hebben dit najaar

Een minimalistisch kleurenspel in je interieur

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.