#Inspiratie#Keuken

Voor & na: een vrolijke keuken met rondingen en blauwe fronten

Van deze trendy keuken wordt elke chef instant gelukkig!
Geplaatst op  
Voor & na: een vrolijke keuken met rondingen en blauwe fronten © Ypsilon Business Photography

Van een half vervallen huis wist het ontwerpbureau Objekt Architecten een moderne kangoeroewoning te maken met een vrolijke blauw-beige keuken die getuigt van lef en originaliteit! 

Een kangoeroewoning

We trekken naar Opwijk, te midden van het Brabantse platteland. Daar staat een voormalige eengezinshoeve die tegenwoordig is opgedeeld in twee woningen die met elkaar in contact staan via een verbindingsdeur. In de ene unit wonen de gepensioneerde ouders: hier hebben ze al het nodige voor een lang en comfortabel leven. In het andere huis woont hun dochter, met haar eigen spulletjes en privacy, maar toch dichtbij haar ouders, voor wanneer die haar nodig hebben. Dat is het principe van de kangoeroewoning: het is een intergenerationele leefruimte met respect voor ieders privéleven. De keuken is het paradepaardje van het nieuwe huis. Ze is praktisch en ruim genoeg voor een familie van vijf. De jonge vrouw was meteen in de ban van de verwezenlijkingen van het ontwerpbureau Objekt Architecten: de projecten van deze architecten zijn immers een mix van eigentijdse inspiratie en het spelen met nieuwe materialen en originele concepten.

Instant vreugde/kleur

De wandkasten in de keuken kregen een helderblauwe tint, het kookeiland kleurde helemaal perzik en de afgeronde vormen en accenten van messing zetten de toon. Voor de vloer viel de keuze op gepolijst beton dat weinig onderhoud vereist. Het keukenmeubilair is gemaakt van blauwe mdf-panelen. Om de kleur extra punch en diepte te geven, kreeg de verf een bijzondere behandeling die ze trouwens ook beschermt tegen uv-stralen. De afgeronde hoeken aan beide uiteinden van de kasten zorgen voor een geleidelijke overgang zonder scherpe randen. Ze lijken de bewoners bij iedere verplaatsing te vergezellen. In die welvingen en de messingdetails van de plint en van de rand van het kookeiland schemeren art-deco-invloeden door. De verticaal aangebrachte houten latjes op het kookeiland zijn zorgvuldig geselecteerd zodat ze de afdichtingen van de deuren en afgeronde hoeken niet verstoren. Het zijn trouwens bolvormige latjes, die zie je niet zo vaak! Tot slot is er het werkblad, dat gemaakt is van prachtig geëmailleerd staal. Een primeur voor Objekt Architecten. Hierbij wordt een laag van email over een stalen plaat gegoten. Het resultaat is een glasachtige bekleding die uitermate bestand is tegen krassen en warmte. De oude woning onderging een verjongingskuur en is een waar juweeltje geworden.

Objektarchitecten.be

3 insider tips voor de renovatie van een keuken

Gebruik MDF

© Ypsilon Business Photography

MDF (geperste houtvezelplaat met middelhoge dichtheid) is een interessant alternatief voor massief hout. Het is goedkoper, mooi, warm, veelzijdig en makkelijk te bewerken. Bovendien worden de onderdelen steeds milieuvriendelijker. Redenen te over dus om mdf een kans te geven!

Geëmailleerd staal als detail

© Ypsilon Business Photography

Geëmailleerd staal is een hoogtechnologisch procedé dat staal en email samenbrengt. Het is een opmerkelijk materiaal dat zeer lang meegaat en heel wat troeven heeft. Het is sterk en is een van de materialen die het beste bestand zijn tegen krassen, chemische stoffen en schuren. Bovendien kan het tegen extreem hoge temperaturen en thermische shocks. Geëmailleerd staal is trouwens niet poreus maar wel erg hygiënisch en gemakkelijk in onderhoud. Tot slot is het ook gewoon mooi, met zijn gladde, glanzende oppervlak. Het geeft je interieur een intense toets… So chic!

Kies voor rond

© Ypsilon Business Photography

Welvingen en afgeronde hoeken zijn hipper dan ooit. Zeker in de keuken komen ze geweldig tot hun recht, zowel bij meubels als bij verlichting en accessoires. Rondingen laten de bewegingen in de ruimte vlotter verlopen en maken het interieur net dat ietsje eleganter, comfortabeler en zachter. Een decotip om absoluut uit te proberen!

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.