#Agenda#Nieuws

Weekendtip: bezoek de Retrodag van De Kringwinkel

Eentje om zeker aan je agenda toe te voegen: interieurschatten snuisteren tijdens de Retrodag van De Kringwinkel!
Geplaatst op  
Weekendtip: bezoek de Retrodag van De Kringwinkel ©

Omcirkel zaterdag 14 maart in je design agenda als je op zoek bent naar vintage interieurschatten. De Kringwinkel organiseert dan een evenement in het teken van retro spullen. In tijden waar termen als ‘circulaire economie’ en ‘sustainable design’ ons om de oren geslagen worden, is De Kringwinkel Retrodag zeker het bezoeken waard.

Betaalbare brocante

Iedereen met een hart voor design weet dat een doordacht interieur niet alleen gloednieuw design bevat. Integendeel, kenners halen hun grootste schatten vaak nog uit tweedehandswinkels. Vanuit die filosofie organiseert De Kringwinkel – dé referentie voor betaalbare tweedehands spullen – de Retrodag. Op zaterdag 14 maart kun je in de meeste Kringwinkels terecht voor een ode aan alles wat retro is, van de fifties tot de ninenties.

Wie op zoek is naar een prachtige retro sofa, eetkamerset, vaas, koffietafelboek, platenspeler etc… plant maar beter een bezoekje in. Speciaal voor dat evenement schuiven alle Kringwinkels hun beste retro objecten naar voren. Kortom, als je van retro houdt, wordt het je wel heel erg makkelijk gemaakt. Niet alleen design, maar ook vintage kledij zoals een baggy jeans of een paar eighties rolschaatsen kun je er dan op de kop tikken!

retrodag-de-kringwinkel-zaterdag-14-maart

Nostalgische tijdreis

Plan je op 14 maart te komen? Verwacht je dan aan een gezellige uitstap boordevol aangepaste retro activiteiten. Uit de (juke)boxen in de Kringwinkels zal aangepaste muziek knallen, het winkelpersoneel hult zich in een vintage kleedje en jij beleeft een nostalgische trip doorheen je verleden.

5 tips om retro schatten te scoren

Maak een wishlist vooraf. Een voorbereide shopper weet en vindt beter wat hij wilt. Bereid je voor door je een lijst met zoekertjes te maken. Een retro servies, een paar unieke lp’s, een vintage fauteuil, een wandkast of een leuke salontafel.

Meten is weten. Kom naar de Kringwinkel met kennis van zaken. Meet eerst de beschikbare ruimte bij je thuis op en zoek dan naar een gepast retro stuk. Denk ook aan transportvoorzieningen eens je bv. die befaamde retro buffetkast gevonden hebt.

Voorzie iemand om mee te sparren. Om te voorkomen dat je impulsieve aankopen doet waar je achteraf spijt van zal hebben, is het beter om een tweede opinie mee te brengen. De Retrodag is des te leuker met een extra klankbord.

Maak een moodboard vooraf. Weet je al wat je wilt? De kans is groot dat je  ongeveer weet welke stijl je wilt. Of je nu fan bent van een eclectisch interieur, of op zoek bent naar minimalistische objecten voor je Bauhaus woonkamer, bij De Kringwinkel vind je een ruim aanbod aan spullen en stijlen. Het is vooral belangrijk om je eigen, unieke smaak te volgen.

Visualiseer. Wat ook helpt tijdens je Retrodag zoektocht, is om een foto van je interieur tot hiertoe toe te maken. Op die manier kun je je potentiële Kringwinkel aankopen meteen visualiseren.

Praktisch: 

De Kringwinkel Retrodag

Zaterdag 14 maart 2020

In de meeste Kringwinkels tijdens de gewoonlijke openingsuren van de plaatselijke vestigingen.

Benieuwd naar de deelnemende Kringwinkels en hun activiteiten?

Neem dan een kijkje in het volledige activiteitenoverzicht dat je vindt via www.retrodag.be

Hippe retro aankopen kunnen scoren? Post nadien een foto op de Facebook-pagina van je Kringwinkel, of laat je Instagram community weten welke schatten er bij De Kringwinkel te vinden zijn met de hashtags #retrodag, #kringwinkel, #kringgeluk of #score!

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.