#Dit is Belgisch#Nieuws

Zero waste-experte Anne Drake lanceert ecologische DIY boxen

De Antwerpse eco-goeroe met een verleden in de plasticindustrie toont hiermee dat zero waste voor iedereen een haalbare kaart is!
Geplaatst op  
Zero waste-experte Anne Drake lanceert ecologische DIY boxen © Anne Drake

Toen ze in 2013 door een documentaire met de neus op de feiten gedrukt werd, besloot de Antwerpse Anne Drake het roer volledig om te gooien. Deze auteur van de boeken ‘Doe het zelf! Ecologie op hoge hakken’ en ‘Eco Lifestyle. Aan de slag!’ besloot haar job in de plasticindustrie op te geven en groeide uit tot een voortrekker van een zero waste lifestyle. Recent lanceerde ze DIY boxen om die eco levenswijze nog dichter bij jou te introduceren.  

De ambassadrice van Mei Plasticvrij wil met haar DIY boxen iedereen aansporen om zo ecologisch mogelijk te leven, en hen laten ervaren dat een zero waste levenswijze helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Fact: jaarlijks belandt zo’n 8 miljoen ton wegwerpplastic in onze geliefde oceanen, slik. Zeker nu we met z’n allen binnenhokken, is het belangrijk dat we de impact van onze ecologische voetafdruk begrijpen en ze zoveel mogelijk verkleinen.

©Anne Drake

Doe-het-zelf ecologische beauty- en poetsproducten

Na vier jaar lang eco workshops georganiseerd te hebben, lanceert Anne Drake nu een lijn DIY boxen die op je deurmat geleverd worden. Het doel? Jou introduceren in de wereld van milieuvriendelijke beauty- en poetsproducten, maar je evengoed een hoop geld en plastic afval laten besparen. In navolging van de succesvolle workshops kan je nu kennismaken met vijf workshopboxen waarmee je thuis helemaal zelf aan de slag kan. Deze boxen bevatten alle grondstoffen om twee of drie keer (afhankelijk van de gekozen box) het product te maken. Geen paniek als je een echte klungel bent, Drake voorziet uitgeschreven instructies én een link naar een online instructievideo.

©Anne Drake

What’s in it?

Overtuigd van de zero waste filosofie of kriebelt het om er meer over te weten te komen? Anne Drake creëerde maar liefst vijf workshoppakketten voor zero waste starters. Er zijn boxen die focussen op beauty met o.a. een DIY face wash, conditioner bars, shampoo bars en solid bodylotion bars voor 39,00 euro per pakket. Wil je je thuis op ecologische wijze kuisen? Via haar website kun je een volwaardige poetsbox bestellen voor 49 euro. Bestellen voor jezelf of om iemand een leuk en milieubewust cadeau te schenken doe je via de website shop.annedrake.be 

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.