#Inspiratie#Planten

Zet je bloemen in de kijker met de floral trends van 2021

Artistieke vazen, opvallende keramiek, kleurrijke droogboeketten en een oog op duurzaamheid. Dit zijn de fleurige trends van 2021.
Geplaatst op  
Zet je bloemen in de kijker met de floral trends van 2021 © Bloomon

Bloemen zijn er in verschillende kleuren, dienen voor elke gelegenheid en spreken boekdelen in alle talen. Daarom zijn er ook ieder jaar enkele fleurige trends: bloemtendensen die in 2021 nog extra in de kijker zullen staan volgens online florist Bloomon. Denk aan artistieke vazen, opvallende bloemen en kleurrijke droogboeketten. Tijd om al dat fleurigs in huis te halen!

Kunst in de kijker

Unieke statement pieces waar het oog op valt, zijn al een tijdje trendy in de interieurwereld. Denk aan opvallende vazen en bloempotten, artistieke keramiek en kleurrijk glaswerk. Statement pieces nemen in 2021 de lift, volgens Ferdinand Belfor, Art Director bij Bloomon: “Wat we steeds vaker zullen zien, is het samenvoegen van verschillende pronkstukken in één stylingcompositie. Denk hierbij aan unieke stukken als een vaas met een experimenteel boeket, een abstract kunstobject gemaakt uit glas of klei en een gedroogd palmblad in een handgeblazen vaasje. Zet ze bij elkaar in een spannende compositie en je hebt een verzameling waar je eindeloos naar kan kijken.”

© Bloomon

Bij deze trend is het belangrijk om te onthouden dat je mag experimenteren en dat het vooral leuk mag zijn. Speel wat met oude en nieuwe items in je interieur, vernieuw de sfeer en wie weet word je weer verliefd op die interieurstukken die wat grijzig in de hoek staan. Zie het als een zelf gecomponeerd kunstwerk.

Een tweede leven

Over oude items gesproken, een tweede leven geven aan je interieuritems is een fijn alternatief als je het roer wil omgooien in je gezellig nestje. Heb je al gedacht aan het ruilen van vazen of bloempotten met vrienden of familie? Duurzaamheid is absoluut een koploper wat betreft belangrijke waarden in het interieur. Daarom houd je je ogen best open voor natuurlijke of gerecycleerde materialen, maar ook geupcyclede interieur items mogen pronken in huis.

© Bloomon

Maar je kan ook alles uit een boeket bloemen halen, nadat ze in geur en kleur de woonkamer of keuken hebben versierd. Zo kan je bijvoorbeeld je favoriete bloemen drogen nadat ze zijn uitgebloeid, en kan je nog een hele tijd nagenieten van een charmant droogboeket. Nog leuker: je verlengt het lief gebaar van wie je de bloemen kreeg.

Bloemen in een kleurrijk jasje

© Bloomon

Bloemen zijn kleurrijk, maar blijven dat niet voor altijd. Zo verliezen gedroogde bloemen en planten, die heel mooi staan in het interieur, hun levendige kleuren en krijgen ze een ietwat bleke uitstraling. Maar daar is een oplossing voor, want volgens Style Director Anton van Duijn zal het natuurlijk kleuren van bloemen meer aandacht krijgen: “Floral design wordt kunstzinniger. We zullen steeds meer experimentele en artistieke creaties zien. Ik verwacht dat het kleuren van bloemen op een duurzame manier een grote trend zal worden in de bloemsierkunst.”

Met natuurlijk pigment is het mogelijk om lichte blaadjes een nieuw sepia-achtig kleurenpalet te geven, zoals oudroze en roesttinten. Perfect te combineren met zacht gekleurde vazen van natuurlijk materiaal voor een schilderachtige look.

Zet je bloemen in de kijker:

Door stagiaire Naomi Ghyssaert.

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.