#Adresjes#Hotels

Zien: Brussels boutiquehotel Juliana opent de deuren

Een intieme en verfijnde Brusselse hotspot, die bruist van de elegantie met een interieur dat alleen al een bezoekje waard is.
Geplaatst op  
Zien: Brussels boutiquehotel Juliana opent de deuren © Hotel Juliana

Het Juliana Hotel, een pareltje van geavanceerde luxe, opende onlangs zijn deuren op het Martelarenplein in Brussel. Ook al gaat het om een vijfsterrenhotel, toch biedt Juliana de gezelligheid van een privéwoning. Alleen al voor het interieur een bezoekje meer dan waard. Een rijk kleurenpalet, een intieme setting en verfijnde decoratie… We nodigen je uit om mee binnen te gluren.

Een intiem adresje met verfijnde elegantie

Het Brusselse hotellandschap heeft er een nieuwe hoogvlieger bij. De groep Juliana, die opgericht werd door Eric Cleton en vestigingen heeft in Parijs en Cannes, is nu ook aanwezig in de Belgische hoofdstad. En wel in een beschermd gebouw aan het Martelarenplein, het eerste voorbeeld van neoklassieke architectuur in Brussel. De monumentale residentie is volledig gerenoveerd en stijlvol ingericht. Het enorme project nam bijna 2,5 jaar in beslag. De structurele werkzaamheden waren dan ook kolossaal. De familie Cleton, gepassioneerd door gastvrije hospitality, hedendaagse kunst en binnenhuisarchitectuur, wilde er een intimistische plek van maken. De lobby, waar de gasten wachten en zich ontspannen, en waar de afternoon tea wordt geserveerd, zet de toon.

De in het diepblauw gehulde lobby heeft een gezellige, verstilde sfeer. © Hotel Juliana in Brussel

De donkere, maar gezellige kleuren en het goed gekozen, boeiende meubilair creëren een gezellige sfeer. Reissouvenirs van de eigenaar en werken uit zijn privéverzameling moderne kunst (een van zijn passies) worden afgewisseld met klassieke hedendaagse stukken, met als resultaat een harmonieuze mix. Het geheel is origineel en geeft het etablissement een uniek karakter. Opmerkelijk is ook het prachtige behang (Wall & Deco) dat verwijst naar de voorgevel. De deurposten die vanaf de ingang als bogen op elkaar volgen, bieden een ongelooflijk perspectief op het restaurant. Op de vloer ligt de beroemde blauwe hardsteen, een onmisbaar element voor Eric Cleton. De verrassende collectie privékunst en de eigentijdse decoratie op alle verdiepingen verlenen het vijfsterrenhotel een bijzondere sfeer en een verfijnde elegantie.

© Juliana Hotel in Brussel

De persoonlijke toets van designer Eugenio Manzoni

Eugenio Manzoni, curator van hedendaagse en moderne kunst, stond de familie Cleton bij in de zoektocht naar sterke en eclectische kunstwerken die geïnspireerd zijn op de neoklassieke stijl van het gebouw. De filosofie van de binnenhuisarchitect? ‘In al mijn projecten zijn de geschiedenis van het gebouw, de meubels die er staan en de verwachtingen van de klant van essentieel belang. Hier had de familie Cleton een heel specifiek idee: een privéwoning creëren waar de klanten het gevoel hebben dat ze er als vriend zijn uitgenodigd.’ Als liefhebber van edele en ruwe materialen werkte Manzoni samen met ambachtslui die hun materialen perfect beheersen, of het nu gaat om mozaïek, ijzer, spiegels of marmer. Zijn werk bevat veel knipogen naar België en zijn vele schatten, maar krijgt ook een vleugje Italië mee, in overeenstemming met de goede smaak van de architect.

Een uniek en exclusief verblijf

Op de bovenste verdieping zijn de kamers geraffineerd en eigentijds, gehuld in een chique, rustieke stijl. © Juliana Hotel in Brussel

Op de bovenste verdiepingen werden 43 elegante kamers en suites ondergebracht. Ze zijn allemaal uniek door hun indeling, kleurenschema, gedimde verlichting, verschillende kunstwerken, het comfort van de prestigieuze matrassen en dekbedden, het verfijnde huishoudlinnen, de delicate mozaïeken in de badkamers, de digitale communicatie ‘SuitePad’ en natuurlijk het uitzicht op het beschermde Martelarenplein of op de binnentuin van het hotel.

© Hotel Juliana in Brussel

Afhankelijk van de verdieping hebben de kamers een andere stijl: klassiek chic, weelderig of hedendaags raffinement. Kers op de taart: de prachtige fitnessruimte met binnenzwembad, sauna, hamam en sportzaal, de typisch Belgisch-Franse brasserie en de cocktailbar en lounges in oosterse stijl. Dit unieke en exclusieve hotel biedt Brussel een stukje magie dat in onze hoofdstad nog ontbrak.

Het binnenzwembad van het kuuroord in Hotel Juliana.

Meer info?

Juliana-brussels

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.