#Nieuws

Zien: de nieuwe badkamercollectie van Bertrand Lejoly voor Duravit

Een nieuwe collectie die tijdloos kwaliteitsdesign met geraffineerde eenvoud combineert.
Geplaatst op  
Zien: de nieuwe badkamercollectie van Bertrand Lejoly voor Duravit ©

In samenwerking met de Belgische designer Bertrand Lejoly, lanceert sanitairspecialist Duravit de nieuwe ‘D-Neo’ badkamercollectie. Lejoly is daarmee de allereerste Belg die een collectie voor het merk ontwerpt, en het resultaat mag gezien worden. Zijn nieuwe collectie omvat tijdloos design van hoge kwaliteit met een geraffineerde eenvoud. We spraken de designer over deze nieuwe en opwindende samenwerking.

Hoe startte dit Duravit-avontuur voor jou?

Portret van Bertrand Lejoly © Mathis Aussems

Mijn samenwerking met Duravit begon ongeveer tien jaar geleden, toen ik nog ontwierp voor de Matteo Thun studio in Milaan. Wij kregen daar de kans om voor het bedrijf een sanitaircollectie op basis van keramiek te creëren. Gebaseerd op dit eerste gezamenlijke project, vroeg Duravit me twee jaar geleden om hun nieuwe ‘D-Neo’-collectie te ontwerpen. Na de instapcollectie ‘D-Code’, werd ‘D-Neo’ toegevoegd. Neo verwijst naar vernieuwing en het hedendaagse.

Hoe zou je de ‘D-Neo’ collectie omschrijven?

Een ‘D-Neo’ badkamer in monochrome stijl © Duravit

Bertrand: “De D-Neo badkamercollectie van Duravit valt op door zijn strakke lijnen en minimalistische maar warme esthetiek. Mijn doel was om herkenbare producten te ontwerpen die binnen elk interieur passen, van klassiek tot modern. Daarom wordt D-Neo gepresenteerd in 4 verschillende universums (nvdr. Monochrome, Minimal, Boho en Pop). De collectie is erg veelzijdig en beantwoordt aan ieders behoefte en verlangens, de ideale metgezel voor elke dag en elke levensstijl.”

Wat was het vertrekpunt voor deze collectie?

© Duravit

Bertrand: “Het uitgangspunt was de wastafel. Het is hét centrale element in een keramiekcollectie, en het was dit product waarop ik mij het eerst focuste. Geleidelijk aan ontstond een belangrijk detail, de dunne rand, wat vervolgens het kenmerkende element van ‘D-Neo’ werd. Samen met de Duravit-ingenieurs werkten we aan dit detail, en kwamen tot een zeer subtiele, zeer fijne interpretatie, als een kader dat het object elegant afbakent.”

© Duravit

Waaruit bestaat de ‘D-Neo’ collectie?

Bertrand: “De collectie biedt een breed scala van producten aan, en iedereen kan ze samenstellen naar eigen voorkeur. De keramische onderdelen (toiletten, bidets en wastafels) worden gecombineerd met speciaal ontworpen meubilair dat ze aanvult. Daarnaast zijn ook badkuipen en kranen ook beschikbaar.”

Wat is jouw favoriete item uit deze collectie?

Een vrijstaand bad uit de ‘D-Neo’ collectie die elegantie en tijdloosheid uitademt © Duravit

Bertrand: “Ik denk dat mijn favoriete ‘D-Neo’ item de vrijstaande badkuip is. Het is geweldig dat ik de kans heb gekregen om zo’n stuk te ontwerpen binnen een instapcollectie. Naar mijn mening valt dit product echt op door zijn elegantie en eenvoud. En de dunheid van de rand geeft het een zeer interessante lichtheid.”

Meer info?

Surf naar de website van badkamerspecialist Duravit om alles over deze nieuwe collectie te lezen.

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.