#Adresjes#Dit is Belgisch#Nieuws

Zien: Joost Arijs opent design patisseriezaak The Bakery in Gent

Een bijzonder project in samenwerking met de Belgische toparchitect Glenn Sestig
Geplaatst op  
Zien: Joost Arijs opent design patisseriezaak The Bakery in Gent © Jean-Pierre Gabriel

In Gent opende zopas de deuren van The Bakery, de nieuwe patisseriezaak van de bekroonde chocolatier Joost Arijs. In samenwerking met de Belgische architect Glenn Sestig creëerde hij een minimalistisch universum waar je terecht kunt voor ambachtelijk brood en bijzondere viennoiserie.

Lang hebben ze niet getwijfeld toen het pand naast hun patisseriezaak vrijkwam. De bekroonde patissier en chocolatier Joost Arijs en zijn vriendin Elke De Baerdemaeker grepen hun kans om er een bakkerij voor fijnproevers te creëren. Bij The Bakery, geopend sinds december 2022, vind je ambachtelijke broden en viennoiserie met de stempel van Joost Arijs.

Foodies vinden hier bijzondere koffiekoeken met culinaire vullingen, in verrassende vormen en kleuren. Hier worden de broden met desem gemaakt, een doordachte keuze van de Gentse patissier want zo kan hij de hele dag door bakken en steeds verse producten in de toonbank aanbieden. Hier vind je geen massaproductie, maar lekkernijen gecreëerd volgens artisanale principes in een moderne setting.

© Jean-Pierre Gabriel

Voor dat laatste werd beroep gedaan op een mede-Gentenaar, niemand minder dan toparchitect Glenn Sestig gaf de zaak haar minimalistische uitstraling met warme en authentieke elementen. De prachtige terrazzovloer en details in natuursteen creëren een subliem contrast met de toonbank in geborstelde inox en broodplanken in notelaarhout.

© Jean-Pierre Gabriel

Bijzonder is ook het zichtbare bakkersatelier, die bewust open werd gehouden om de pracht van de ambacht voortdurend te tonen. Voor je kleine honger of culinaire curiositeit kun je aan het venster met zicht op Gent plaatsnemen op één van de brute krukjes van Belgisch designer Bram Vanderbeke. Een esthetisch verantwoorde plek met veel respect voor de stiel van het bakken, waar een sfeer van tijdloosheid iedereen warm verwelkomt.

© Jean-Pierre Gabriel

Meer info: 

The Bakery by Joost Arijs

Vlaanderenstraat 28, 9000 Gent.

Open van dinsdag tot zaterdag van 8u tot 18u.