#Dit is Belgisch#Nieuws

Zien: St. Vincents viert 5 jaar met 5 bijzondere designobjecten

5 is het thema: 5 jaar St. Vincents, 5 designers en 5 designobjecten ter ere van een bijzondere verjaardag!
Geplaatst op  
Zien: St. Vincents viert 5 jaar met 5 bijzondere designobjecten © St. Vincents

Volgende week blaast de knappe interieurwinkel St. Vincents 5 kaarsjes uit. Om dat te vieren organiseert de winkel annex kunstgalerij een bijzondere expo in het thema van haar vijfde verjaardag. Onder de noemer 5/5/5 nodigde St. Vincents 5 ontwerpers uit om 5 exclusieve objecten te creëren. De expo loopt nog tot en met 9 juli, je leest er hier alles over! 

In Antwerpen bevindt zich St. Vincents, een zaak dat zich situeert op het kruispunt tussen een designwinkel en een galerij, met een eclectische collectie gewijd aan 20ste en 21ste eeuws design. Hier vind je niet zo alledaagse objecten met een sterke focus op herkomst en vakmanschap. Nu de winkel en expositieruimte vijf jaren bestaat, besloten de oprichters Henri Delbarre en Geraldine Jackman – naar wiens vader de zaak vernoemd is – om een bijzondere expo in het leven te roepen. Voor deze bijzondere gelegenheid werden vijf getalenteerde designers gevraagd een uniek designstuk te creëren.

© Ligia Poplawska

 

Een eerbetoon aan talent

De selectie bestaat uit een internationale mix van gekende designers die het hedendaagse interieurlandschap op bijzondere wijze kleurden. De expo 5/5/5 toont 5 objecten van Ben Storms (België), Frank Stabel (België), Lukas Cober (Duitsland), Fred Rigby (UK) en Cedric Gepner & Sophie Gelinet van Studio Haos (Frankrijk). De oprichters van St. Vincents kwamen tot deze selectie van 5 ontwerpers op basis van persoonlijke voorkeuren en een sterke persoonlijke band met de ontwerpers. Een ode aan designers die St. Vincents door de jaren heen op één of andere manier gesteund hebben en hun talent. Typisch voor de objecten van deze expo, is het vermijden van trends en de weerspiegeling van de verhalen van hun makers. De vijf designers kregen een soort wild card die hen in staat stelde te creëren zonder de druk van een specifieke stijl, esthetiek of prijs.

Meer info?

Expo 5/5/5 bij St. Vincents
 Van 12/05/2022 tot 09/07/2022

​Openingsuren:
​Donderdag – Zaterdag: 12:00-18:00 ​
​en op afspraak

Stvincents.com

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.