#Adresjes#Dit is Belgisch

10 Belgische interieuradresjes voor een kerstcadeau

Maak kennis met de heerlijkste on- en offline adresjes voor een last-minute kerstgeschenk
Geplaatst op  
10 Belgische interieuradresjes voor een kerstcadeau © Joanna Kosinska

Ontbreekt het je aan inspiratie voor een kerstgeschenk? Misschien heb je wel iets aan onze selectie van zowel on- als offline interieuradresjes. Vooraleer je aan je zoektocht begint en de fout begaat om met een zielloos, cliché cadeau naar huis te keren, scroll je best een keer door onze aanbevelingen. De bestemmeling van jouw geweldige kerstgeschenk mag ons later altijd bedanken!

Going Objects

Dit Belgische online concept focust voornamelijk op badkamers, maar je vindt er ook stijlvolle interieurstukken zoals een rieten fauteuil, matzwarte metalen wandrek en spiegels in allerlei formaten. Het aanbod is uniek en getuigt van een zorgvuldig uitgekozen collectie met duurzame materialen van natuursteen, teak, leder en keramiek. Zeker enkele minuten van je online zoektocht naar een bijzonder cadeau waard.

Goingobjects.com

House of Tilia

De naam alleen al klinkt als een gezellige plek, werp een eerste blik op de website en je wéét dat je goed zit. Deze webshop zet erg in op Instagram, en dat is het vermelden zeker waard. De foto’s geven je spontaan zin om te decoreren! House of Tilia verkoopt tijdloze items van decoratieve stukken, verfijnd huistextiel, keukengerief en klein meubilair.

Houseoftilia.be

A Better Blend

https://www.instagram.com/p/BOKB2kzAg8E/

In de Grand Bazar shopping in Antwerpen centrum kan je binnenlopen bij ‘A Better Blend’, de tijdelijke woon- en lifestyleshop van Sophie Peelman, bekend van haar eigen juwelenlijn ‘Sternum‘, en  designer en interieurvormgeefster Anouk Taeymans; die o.a. naam en faam maakte met haar wandrek ‘Myshelf’ en de recent gelanceerde, multifunctionele ‘Out of Office Desk‘. In de pop-up vind je een uitgebreid en betaalbaar aanbod zoals een leuke deurmat met een ‘Voor wa is’t?’ – opschrift, gedroogde bloemen, elegant tafelgerei, trendy homewear, juwelen en zoveel meer.

Abetterblend.be

Beddenstraat 2, 2000 Antwerpen (op het eerste verdiep, tegenover de Fnac-winkel)

House Raccoon

https://www.instagram.com/p/BrYCQR-gHCk/

Van zin om iemand iets waardevols te schenken met Kerstmis? Vergeet dan zeker niet House Raccoon over te slaan! Het is de online baby van designkoppel Anneleen Durnez & Nathan Noëth, een romantisch én creatief duo dat sinds oktober 2017 dat werkelijk alles zelf doet, zelfs de 3d ontwerpen en -printen, mallen en unieke betonmixen. Je scoort er decoratieve items zoals terrazzo onderleggers, vazen met geometrische vormen en betonnen schalen.

Houseraccoon.com

Atelier Turquoise

https://www.instagram.com/p/BqNnDJZnz5-/

Atelier Turquoise is het zielekind van een creatief duo: moeder Kristien ontwerpt, dochter Charlotte is styliste en de online whizkid achter het merk. Het merk brengt handgemaakte keramiek in vrolijke kleuren en organische vormen. Je vindt er unieke serviezen, schalen, komen, vazen en andere fascinerende deco-objecten. De creaties kan je bewonderen in hun gelijknamige Guesthouse in Gent op afspraak, kopen doe je vooralsnog op hun website.

Ottergemsesteenweg 306, 9000 Gent

Atelier-turquoise.be

Home of Geraldine

Zachte natuurtonen, aaibare texturen, hippe merken en kwaliteit: dat is wat je kan verwachten in de Edegemse interieurboetiek ‘Home of Geraldine’ van Anne Gilis. Deze interior junkie maakte van haar huis haar showroom, waar je alle dagen terecht kan voor harmonieuze en betaalbare decoratie, servies, textiel en binnen- en buitenmeubilair van Belgische bodem maar evengoed van Scandinavië, Japan of het inspirerende Ibiza.

Homeofgeraldine.com

Dtail

Hou tijdens je online kerstshopsessie zeker halt bij Dtail, de webshop van Stefanie Ceulemans. Ver weg van de massaconsumptie pleit ze voor handgemaakte stukken van natuurlijke materialen. Geen tijdelijke poespas op het web, maar duurzame en unieke items van o.a. Que Onda Vos, Fog Linen Work, en Cousu De Fil Blanc. Momenteel bundelt ze de krachten met BLOS-eigenares Kim Maes, bekend van haar online beauty- en verzorgingsproducten, in een tijdelijke offline winkel in het centrum van Hasselt. Indien je (last-minute) op zoek bent naar een leuk kerstgeschenk, schiet je hier zeker raak.

Open tot en met 31 december

Havermarkt 12, 3500 Hasselt (Pain Quotidien, 1e verdieping)

Dtail.be

Blos-shop.com

My Ex Boyfriend

https://www.instagram.com/p/BrSSwdwAwrg/

Het duo Kat Vereeken en Benjamin Mattelé startten in de zomer van 2013 hun eigen webshop My ex boyfriend. De ludieke naam doet misschien anders vermoeden, maar je kan er vintage meubilair en leuke interieur- en lifestyle hebbedingen kopen. Koop je liever offline een kerstgeschenk? Ga dan eens langs in hun woonwinkel in hartje Mechelen.

Onze-Lieve-Vrouwestraat 106, 2800 Mechelen.

myexboyfriend.info

Atelier Clash

https://www.instagram.com/p/Bra7BjynL3H/

In 2015 besloot de Antwerpse Brigitte Peeters de – op dit ogenblik erg populaire- edelsteen agaat te introduceren op de Belgische markt. Deze unieke, kleurrijke materie vervat zij in juwelen, maar ook interieurobjecten zoals bijzettafeltjes en zeer luxueus ogende onderzetters. Wil je uitpakken met een prestigieus interieurcadeau? This is the place to be.

Atelier-clash.com

The Corner

The Corner is het zielekind van modefotografe Andrea Lennon. In deze exclusieve showroom in het centrum van het land tref je een esthetisch schouwspel aan: kwalitatieve stoffen in rustgevende kleuren, verfijnde stukken, zeldzame en authentieke interieuritems. Een plek voor de moderne epicurist die van duurzame kerstgeschenken houdt.

Kasteleinsstraat 41, 1050 Elsene. Open op afspraak en tijdens de maandelijkse vijfdaagse opening van de pop-up winkel.

Thecorner.studio

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.