#Adresjes#Hotels#Restaurants

8 x logeren aan zee


Geplaatst op  
8 x logeren aan zee ©

De Nederlandse, Franse of Engelse kust: 8 logeeradressen verrassend dicht bij huis.

Badhotel Bruin – Vlieland, Nederland
Vlieland is een paradijselijk eiland in de Waddenzee. Je raakt er niet met de auto, alleen met de ferry en de fiets. Midden in het dorp, genesteld achter de duinen, bevindt zich Badhotel Bruin, gerenoveerd in de typische Nederlandse stijl: lichte kleuren, half modern, half cosy.
Voor het ontbijt raden we je de Riviera Lounge aan die een lichte keuken biedt (restaurant Bravoure is luxueuzer). Bovendien is de Lounge ook een conceptstore: alles wat je ziet, is er te koop.Vanaf 112 euro per kamer (ontbijt inbegrepen).

De Blanke Top – Cadzand, Nederland
De Blanke Top, een viersterrenhotel aan de Noordzee, is zo’n plek waar je je al na een avond helemaal anders voelt. Je komt er aangespoeld op vrijdagavond, ploft je koffers neer in je kamer met uitzicht op zee en daalt af voor een lange strandwandeling tot aan het Zwin. Je kunt hier lekker tafelen en genieten van de wellness (er is een zwembad) of de roomservice. Een oprechte uitnodiging om te ontspannen. Vanaf 76 euro per persoon per nacht, ontbijt inbegrepen (forfait voor 3 dagen in halfpension: vanaf 222 euro per persoon).

La Villa Marine – Le Tréport, Frankrijk
De kleine, opgeknapte Villa Marine vind je recht tegenover de sluis van Le Tréport. Gastvrouw Sabrina runt het hotel met hart en ziel. Aan de ene kant kom je in het centrum van de stad en de haven langs de sluis, aan de andere kant op het strand van Mer-les-Bains en zijn villa’s uit de belle époque, aan de voet van de rotsen. Het hotelrestaurant serveert lekkere, eenvoudige gerechten. Een adres met een goede prijs-kwaliteitverhouding, ideaal voor een weekendje weg. Vanaf 119 euro per kamer in halfpension met uitzicht op zee.

La Goélette – Wimereux, Frankrijk
Franck en Mary hebben van La Goélette, een 19de-eeuws hotelletje, een uitstekend adres gemaakt. Je slaapt er met uitzicht op zee in recent gerenoveerde kamers. Onze favoriet is de chambre Paresse met brede fauteuils waarin je op het einde van de dag kunt genieten van de ondergaande zon. ’s Avonds bereidt de gastheer, als je het hem vriendelijk vraagt, de lekkerste hartige of zoete pannenkoeken. Bij het ontbijt kijk je opnieuw uit over de zee. Vanaf 100 euro per kamer, ontbijtbuffet inbegrepen. Voor een kamer met zeezicht: vanaf 150 euro.

Hôtel de la Baie – Wissant, Frankrijk
Het nieuwe Hôtel de la Baie ligt vlak bij het prachtige strand van Wissant. De 17 kamers (waarvan 9 met uitzicht op zee) zijn sober en rustgevend ingericht. De eigenaar staat aan het fornuis in La Chaloupe, een goed adres in Wissant. Voor de sportievelingen: probeer eens de wandeling naar La Sirène, het restaurant aan het strand van Cap Gris-Nez. Vanaf 95 euro per kamer (ontbijt 9 euro).

The Gallivant – Camber Sands, Groot-Brittannië
Het smaakvolle hotel The Gallivant (gerenoveerd in Farrow & Ball-stijl) ligt in Sussex (45 minuten van Dover), achter de duin Camber Sands. Ideaal om te chillen en alles rond je even te vergeten. Het hotel biedt 20 kamers tegen betaalbare prijzen en een super resto-bistro met lokale producten (95% van de ingrediënten komt van binnen een straal van 30 km) als je ter plaatse wilt eten. Zo niet, kun je ook terecht op tien minuten rijden, in het stadje Rye. Vanaf 180 euro per kamer, ontbijt inbegrepen.

The Reading Rooms – Margate, Groot-Brittannië
The Reading Rooms is een aantrekkelijke boetiek-B&B die een stijlvol onderkomen vond in een 18de-eeuwse woning met 3 kamers. Samen met de badkamer beslaat elke kamer telkens een verdieping. Onze voorkeur ging uit naar de derde verdieping met het grote witte bed, het balkenplafond, de antieke meubels en de schoorsteenmantel. Aanrader is een bezoek aan Margate, hoofdstad van de Engelse wijn. Ook de Turner Contemporary Gallery, een museum op het strand, is de moeite waard.Vanaf 177 euro per kamer, ontbijt inbegrepen.

The George – Rye, Groot-Brittannië
Uitzicht op zee heb je er niet, maar The George, een hotel op 3 km van de duinen in Rye, ademt de sfeer van de kust. Heerlijk om hier na een fietstocht uit te rusten op je kamer. De stijl is Brits op zijn best, van de kleine lavendelkussentjes in de kasten tot de afternoon tea in het salon. Subtiel en verfijnd. Bovendien kun je voor je uitstap naar zee een picknick reserveren die even subliem is als de rest. Voor de liefhebbers is er in het dorp ook nog een Aveda-wellnesscentrum. Vanaf 120 euro per kamer, ontbijt inbegrepen.