#Inspiratie

Shopping: een zomerse make-over voor je interieur

Bereid je binnen- en buiteninterieur voor op zonnige dagen met kleurrijke woonaccessoires.
Geplaatst op  
Shopping: een zomerse make-over voor je interieur © Westwing

Hoewel de lente nog maar een maand in het land is, kijken wij alvast uit naar de zomer. Geleidelijk aan maken we meer plaats in onze kleerkast voor fleurige outfits, maar ook ons interieur verdient een make-over. Combinaties van kleuren en vrolijk buitentextiel doen je al gauw uitkijken naar de zomermaanden. 

We brengen graag wat meer kleur in huis nu de temperaturen al wat zijn gestegen, maar weten soms niet hoe we dit het beste aanpakken. De belangrijkste tip is dat kleur in je interieur niet eng hoeft te zijn, integendeel. Je kan kleuren op eenvoudige manieren introduceren in je interieur, zonder dat het aanvoelt alsof er een regenboog is ontploft. Wees dus niet bang van kleur en durf te experimenteren. Vaak zijn we geneigd om van dezelfde tonen gebruik te maken, maar kleurencombinaties hoeven niet altijd ton sur ton te zijn. Kleurrijke accenten zorgen niet alleen voor een goed humeur, maar tillen je interieur naar een next level.

Mix & match

© Westwing

Kleurrijk staat bovendien niet gelijk aan flitsende en fluokleuren. Pasteltinten bijvoorbeeld brengen kleur in je interieur op een zachte manier en doen ons denken aan de stralende zon. Geen grote fan van deze kleuren? Ook aardse kleuren zorgen voor meer kleur in je interieur. Ze vallen minder op, maar doen ons denken aan de warme stranden en prachtige zonsondergangen.

Natuurlijk heeft niet iedereen elk jaar de tijd, noch het budget, om heel het huis te voorzien van een make-over. Een simpele manier om de zomer binnen te halen is aan de hand van leuke woonaccessoires. Dit kan een tuinset zijn, maar ook funky wijnglazen helpen je hierbij. Durf ook te mix & matchen met de kleuren van kussens, plaids of andere accessoires. Dat is een eenvoudige manier om je interieur op te fleuren, zeker als de meubelen eerder een neutraal kleurenpalet hebben. Ben je op zoek naar meer decoratietips om je huis helemaal te laten schitteren tijdens de zomermaanden? Lees dan zeker dit artikel.

Geschreven door stagiaire Sien Van de Wouwer

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.