#Dit is Belgisch#Nieuws

Atelier Piraat: dubbel designtalent uit Sint-Niklaas

Designduo Raf Vaerewyck en Pieter Van Snick vaart uit met een gloednieuwe meubelcollectie
Geplaatst op  
Atelier Piraat: dubbel designtalent uit Sint-Niklaas © Atelier Piraat

Geen houten been, gouden tand of tonnen rum, wél design en maatwerk uit het hart van Sint-Niklaas. Atelier Piraat is de designstudio van Raf Vaerewyck en Pieter Van Snick, een duo dat bekend staat om een sterk staaltje maatwerk en totaalprojecten in interieur. Tijd om het roer wat om te gooien vonden ze, en daarom komen ze nu met een gloednieuwe meubelcollectie aan wal, naast hun interieurprojecten.

Atelier Piraat – de naam is een subtiele verwijzing naar hun twee voornamen – is sinds kort gevestigd in een atelier dat staat te fonkelen in de Nieuwstraat in Sint-Niklaas. Hoewel ze nog maar recent een eerste meubelcollectie lanceren, beschikken de twee mannen over bakken ervaring. Eerder opereerden ze al vanuit Belsele, waar ze naam en faam maakten door hun bijzonder knappe interieurtotaalprojecten. Zo kregen o.a. een donkere kroeg, een dokterspraktijk en het secretariaat van een middelbare school een geslaagde herinrichting op maat met de magie van de twee piraten.

 

Debuutcollectie

Verschillende succesvolle projecten, samenwerkingen en vele mentale pingpongsessies later is PIRAAT geboren. Het resultaat is speels maar grafisch geraffineerd, minimalistisch met een vrolijke toets. We zien degelijke materialen, verfijnde verhoudingen, ingenieus kleurgebruik en fraaie designs die 100% Belgisch zijn.

De debuutcollectie omvat vijf unieke designs, vijf essentials verrijkt met de esthetische eigenheid van het duo Vaerewyck en Van Snick. “De meubelstukken zijn eigenlijk ontstaan vanuit de vragen die we kregen tijdens onze totaalprojecten. Het wandrek was de eerste toepassing van een modulair inzetbare oplossing en de lamp is daar een afleiding van”  vertelt Pieter.

We zien een set van metalen krukjes met leuke geometrische motieven die, als je ze samenzet, een cirkel vormen. Modulair is de trend, en dat zien we ook in een volgend design. Het wandrek  uit hun debuutcollectie bestaat uit verschillende modules en kan ook volledig naar wens samengesteld worden. Kleur is belangrijk voor de ontwerpers, en dat zie je ook terug in de designs: hun lamp is combinatie van groen en geel gepoedercoat metaal, en door het knappe ontwerp met indirect licht ontstaat er een bijzondere sfeer. Het lijnenwerk van de tafel en de bank met cirkelvormige cut-outs ademt maatwerk en finesse uit.

Ambacht, eenvoud en detailwerk is wat je kan verwachten van de eerste collectie van Atelier Piraat volgens Raf. “We zijn hierbij bewust op zoek gegaan naar uitgepuurde lijnen. Ons streven naar eenvoud hebben we in deze eerste collectie heel ver doorgedreven. We gaan ervan uit dat de stukken zeker in de smaak zullen vallen bij mensen die ambacht én zin voor detail naar waarde kunnen schatten.”

Praktische informatie over Atelier Piraat vind je hier:

Website : atelierpiraat.be

Facebook : @atelierpiraat

Instagram: atelierpiraat

Prijzen collectie PIRAAT:
K1/K1+ (kruk): € 129,00
W1 S/S+ (shelf): vanaf € 175,00/stuk – P (profile): vanaf € 195,00/stuk
L1/L+ (lamp): vanaf € 369,00
B1/B1+ (bank): vanaf € 649,00
T1/T1+ (tafel): vanaf € 1.850,00

Ga je binnenkort naar Interieur Kortrijk? Je kan Atelier Piraat terugvinden op het ‘The Floor is Yours’ departement, op nummer R38!

Lees ook:

DIY: Een boho wollen wandhanger

Creëer de gezelligste woonkamer met deze 50 items voor minder dan 15 euro

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.