Ontbijt als een keizer… of als een hippe foodie die zowel het nutritionele als het esthetische belang van de eerste maaltijd van de dag begrepen heeft. Met deze praktische en gezonde recepten zal je je ontbijt nooit meer willen overslaan. Ellen Van Gool is culinair redactrice uit Antwerpen en geeft je in ‘The Breakfast Club’ kant-en-klare tips hoe je de eerste maaltijd van de dag in stijl consumeert. Ontdek hier drie recepten voor een gezond én knap powerontbijt!
Uitrusting:
Recept 1: cottagecheese pannenkoeken
Ingrediënten :
100 g havermout • 200 g cottagecheese • 4 eieren • Boter of olie om te bakken • fruit en/of ahornsiroop voor de afwerking
Recept 2: quinoa-ontbijtbowl
Ingrediënten :
50 g quinoa • 200 ml kokosmelk • 1 tl cacaopoeder • 1 el ahornsiroop • 1 banaan • 1 el geroosterde kokosschilfers • pure chocolade (optioneel)
Recept 3: granolakoekjes
Ingrediënten :
3 rijpe Bananen • 50 g kokosolie •250 g havermout •50 g noten •50 g veenbessen •30 g kokosnootschilfers
Hoe doe je het?
Recept 1 : cottagecheese pannenkoeken
Doe alle ingrediënten in een kom en vermeng ze stevig met een garde. Verwarm een pan met wat olie of boter op een middelhoog vuur. Giet telkens één grote eetlepel deeg per keer in de pan om de pannenkoekjes te bakken. Laat ze telkens 2 minuten aan de ene kant, en 1 minuut aan de andere kant bakken. Werk het geheel af met fruit naar keuze en/of een scheutje ahornsiroop.
Recept 2 : quinoa-ontbijtbowl
Meng de quinoa en de kokosmelk in een kleine pan en breng aan de kook. Laat ongeveer 12 à 15 minuten op een laag vuurtje sudderen en roer regelmatig om. Kookt het vocht te snel weg? Giet er dan af en toe wat extra water of kokosmelk bij. Voeg tenslotte het cacaopoeder en de ahornsiroop toe en vermeng alles nog eens goed. Voor de afwerking kun je stukjes banaan, kokosschilfers en stukjes pure chocolade toevoegen.
Recept 3 : granolakoekjes
Verwarm de oven voor op 180 °C. Prak de bananen en doe ze in een kom. Voeg 50 gram gesmolten kokosolie toe en meng goed, voeg er nadien de overige ingrediënten aan toe. Schik de koekjes, die je met je handen of met een vormpje gemaakt hebt, op een bakplaat. Laat de koekjes gedurende 20 à 25 minuten goudbruin bakken in het midden van de oven. Laat ze afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte doos of vries ze in.
Tip: Volg Ellen’s inspirerende Instagrampagina ‘Kokerellen‘ boordevol foodtips hier!
Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.
Ellen Van Gool – The Breakfast Club – uitgeverij Lannoo