#DIY steps

DIY: een hippe bowl met spikkels

Geplaatst op  
Makkelijk
20min
DIY: een hippe bowl met spikkels © Céline - I do it myself

Heb je nog een kaal plekje op te vullen in je interieur? Dan is deze DIY i-de-aal voor jou! Een hippe bowl met structuurverf en spikkels die je in een mum van tijd creëert… Hét decoratieve item van het moment en super handig om je sleutels in te zwieren! Hier ontdek je hoe je je eigen variant in elkaar knutselt.

Uitrusting:

– 2 metalen kommen, een middelgrote en een kleine (Ikea)

– Een zakje polymeerklei (Fimo)

– Epoxylijm

– Witte sprayverf

– Sprayprimer

– Structuur sprayverf

Hoe doe je het?

  1. Hou al je materiaal klaar. Open je zakje polymeerklei en snijd het in twee gelijke delen.
  2.  Rol de delen van de polymeerklei tussen je handen zodat je twee balletjes hebt van dezelfde dikte.
  3. Druk de twee ballen voorzichtig tegen de rand van de grotere kom om de vorm van de kom te markeren en ze later gemakkelijker aan elkaar te plakken. Bak volgens de aanwijzingen op de zak. Céline klaarde klus in 30 minuten op 110 graden.
  4. De epoxylijm is een twee-componenten lijm. Bereid hiertoe een mengsel van twee gelijke hoeveelheden van de twee lijmen en meng ze goed. Zorg ervoor dat je dit in een geventileerde ruimte doet en bescherm jezelf met handschoenen en een masker. Een tip: maak kleine hoeveelheden klaar, want de lijm droogt zeer snel.
  5. Lijm de twee kommen aan elkaar met behulp van de voorbereiding.
  6. Zodra de ballen uit de oven gehaald en afgekoeld zijn, lijm je ze op de grootste van de twee kommen, met een nieuw mengsel van epoxylijm. Zet de balletjes vast met dunne voorwerpen, zodat ze niet loskomen voordat ze helemaal droog zijn.
  7. Het is tijd om te schilderen. Breng een laag spuitprimer aan op het blik en laat het goed drogen. Breng vervolgens twee lagen witte spuitverf aan en laat goed drogen.
  8. Breng tenslotte een paar dunne lagen structuurverf aan. Hoe meer lagen, hoe meer patronen er zullen verschijnen. Een tip: laat de verf tussen de lagen goed drogen voor een betere hechting.