#Ideeën#Interieuradvies

Daarom is een luchtreiniger een absolute must in huis


Geplaatst op  
Daarom is een luchtreiniger een absolute must in huis ©

Wist je dat de lucht binnenshuis tientallen keer ongezonder kan zijn dan buiten? Een luchtreiniger is dan ook een belangrijk hulpmiddel bij het verbeteren van onze gezondheid.

Veel mensen denken bij gezond leven onmiddellijk aan healthy eten en voldoende beweging, maar de laatste jaren wordt steeds duidelijker dat de kwaliteit van de lucht die we inademen een zeer belangrijke rol speelt bij onze gezondheid. Dat geldt buitenshuis, waar de lucht wordt vervuild door de uitstoot van auto’s en industrieën, maar zelfs nog meer binnenskamers. De luchtkwaliteit in huis kan tot wel 10 tot 30 keer slechter zijn dan buiten. Dat komt omdat deze lucht nog extra vervuild kan worden door huisdieren, het gebruik van schoonmaakmiddelen en ronddwarrelend stof van meubels. Zeker nu we met z’n allen steeds meer tijd thuis spenderen, doen we er goed aan het belang van een goede luchtkwaliteit in huis niet te onderschatten.

Een snelle en eenvoudige oplossing

Hoe kan je dit ‘onzichtbare’ probleem nu het best aanpakken? Om de lucht binnen gezonder te maken is een kwalitatieve luchtreiniger een goede aanwinst. Zo’n toestel haalt fijnstof en andere schadelijke deeltjes zoals pollen, tabaksrook, bacteriën, schimmels, huisstofmijt, virussen een micro-organismen op een snelle en eenvoudige manier uit de lucht. Je maakt er de lucht dus meteen een pak zuiverder en gezonder door.

Cruciaal bij risicogroepen

Een luchtreiniger is voor iedereen een verstandige aankoop, maar al helemaal voor wie een verhoogd risico loopt, denk maar aan zwangere vrouwen, kinderen, ouderen en mensen met longaandoeningen of allergieën. Deze groep merkt sneller dat de lucht vervuild is en ondervindt ook meer last, wat kan leiden tot hoesten en moeilijker ademhalen. En zeker nu de lente eraan komt en er heel wat pollen in de lucht aanwezig zijn, krijgen veel hooikoorts-patiënten af te rekenen met rode ogen, niezen en hoestaanvallen. Voor hen is een goede luchtkwaliteit dan ook van cruciaal belang.

Philips Urban Living 4000i Series

Om de lucht in huis zo zuiver en schoon mogelijk te maken ontwikkelde Philips een Urban Living-aanbod dat helpt om in een mum van tijd de lucht grondig te reinigen. Dankzij het nieuwe 3D-luchtcirculatiesysteem met een spiraalvormige luchtuitlaat wordt de lucht in een kamer van 20m2* in minder dan zes minuten gereinigd. Bij het koken of zelfs bij het uitblazen van een kaars merk je meteen dat het toestel slechte lucht detecteert en een zuivering in gang zet. Zo haalt de Philips luchtreiniger maar liefst 99,9%* van alle gassen, geurtjes, stof en allergenen uit de lucht, waardoor je samen met je gezin zorgeloos kan ademhalen en gezondheidsklachten kan vermijden. 

Stijlvol design

De Philips luchtreiniger is niet alleen een belangrijke bondgenoot voor een goede gezondheid, hij ziet er ook nog eens prachtig uit. Zijn minimalistische design met een slanke vorm, neutraal wit-grijs kleurpalet en stoffen buitenzijde is erg stijlvol en past ook mooi in elk interieur. 

Philips luchtreiniger Series 4000i
Philips luchtreiniger Series 4000i

*Van de lucht die door het filter stroomt; het is een theoretische tijd voor eenmalig zuiveren berekend door de CADR 500 m3/uur te delen door de kamerinhoud van 48 m3 (aangenomen dat de kamer een oppervlakte van 20 m2 heeft en 2,4 m2 hoog is).
*Van de lucht die door het filter stroomt, getest op de filtermedia voor efficiëntie bij eenmalige doorvoer met een luchtstroom van 5,33 cm/s, gemeten door een extern laboratorium.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Philips. 

Philips.be

Lees ook:

Pauzeren in stijl met de leukste glazen en mokken

Zet je bloemen in de kijker met de floral trends van 2021

Shoppen per provincie: 18 knappe interieurwinkels in Vlaanderen