#Adresjes#Winkelen

Design- en platenwinkel The Manufactory blaast haar eerste kaarsje uit

In Gent valt er wat te vieren: designwinkel en record bar The Manufactory bestaat weldra één jaar en viert dat in stijl!
Geplaatst op  
Design- en platenwinkel The Manufactory blaast haar eerste kaarsje uit © The Manufactory Gent

Bijna één jaar geleden, op 7 december 2018, zag The Manufactory het daglicht. De Gentse referentie voor verse platen, atypisch design en unieke, handgemaakte stukken van lokaal talent is het zielekind van Joke Vandenabeele en Quinten Cormenier. Focus op de hotspot die design mixt met food en muziek. 

Not your average concept store

In deze ‘maker store’ hechten de oprichters erg veel belang aan eigenheid (vooral) van eigen bodem. Joke cureert het aanbod van de winkel, waarbij ze die laatste als een soort van klein en betaalbaar museum met tal van unieke items ziet. Met haar achtergrond als keramiste en verlichtingsontwerpster heeft ze een neus voor kwalitatieve en duurzame stukken zoals juwelen van Lore Segers, verlichting van Iona Tettelin, designmeubilair van Volmaakt of Axelle Vertommen en kostbare keramiek zoals van het Deense Studio Arhoj of de Belgische Sofie De Cleene. Het duo Vandenabeele-Cormenier waakt trouw over het productaanbod en besteedt veel aandacht aan het nauwe contact met de designers van elk aangeboden item, wat piekfijne achtergrondverhalen oplevert. Als ‘maker store’ organiseert The Manufactory tenslotte ook workshops in hun design studio, waar je deel kunt uitmaken van het maakproces. Joke en Quinten willen mensen aanzetten om zowel hun eigen talent als dat van andere makers te ontdekken.

Een greep uit The Manufactory’s areaal. V.l.n.r: keramische kom van Terratorno, staande lamp ‘Moonman’ van Iona Tettelin en een oorhanger van Lore Segers. © The Manufactory

Voor de ogen en de oren (én de buik)

The Manufactory is naast een designwinkel ook een leuke record bar waar je elke dag lekker kunt ontspannen met een hip gerecht als metgezel: je kunt er ontbijten (voor de laatslapers en de feestbeesten is er ‘s zondags zelfs brunch), maar evengoed aperitieven bij een heerlijke lunch of  – al dan niet stiekem – genieten van een stukje taart terwijl je je laat meevoeren door een streepje muziek. Daarnaast passeert er geregeld muzikaal talent voor een optreden over de vloer of kruidt lokaal radiotalent de sfeer wat bij.

© The Manufactory

Praktische info:

The Manufactory

Onderstraat 21, 9000 Gent

Elke dag behalve dinsdag geopend van 10u tot 20u.

Instagram: _themanufactory

Website: www.the-manufactory.be